Špaldovo-ovsené lievance s jablkami fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 25. septembra 2015
Špaldovo-ovsené lievance s jablkami (fotorecept)
Foto: cesminaz

Lievancov je tu uz naozaj dost,ale kedze taketo som tu nenasla,tak som sa rozhodla sem recept pridat.Je to velmi chutna a aj onieco zdravsia Zobraziť celý popisLievancov je tu uz naozaj dost,ale kedze taketo som tu nenasla,tak som sa rozhodla sem recept pridat.Je to velmi chutna a aj onieco zdravsia variacia lievancov ;-)

16-17ks
porcií

Suroviny

350 g
100 g jemné
1 dl
1 ks
3 ks
2 štipky
4 dl
7 g
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Pouzijeme tie jemne ovsene vlocky,nie tie cele :-) Odvazime si 100g a zalejeme ich 4dl vody ,ale ak chcete mozte aj mliekom. Ja zalievam vodou :-) Takto zaliate ich nechame 30-40 minut stat..

    Špaldovo-ovsené lievance s jablkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po napucani,dame do misky 3 vajicka,1 vanilkovy cukor,2 stipky soli a 1dl krystaloveho cukru.To cele dobre rozmiesame s metlickou,alebo mixerom..

    Špaldovo-ovsené lievance s jablkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom pridame muku zmiesanu s PDP a cele dobre rozmiesame,aby sme dostali hladke a bezhrckave cesto.Mozte bud rucne,alebo mixerom.. 7g PDP je asi 1kopcovitejsia KL .Ja som dala z 15gramoveho sacku polovicu :-)

    Špaldovo-ovsené lievance s jablkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dostaneme take hustejsie cesto,ktore teraz nechame este 20-25 minut postat..

    Špaldovo-ovsené lievance s jablkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zatial si ocistime zo 2 jablka.Kazde jedno prekrojime na 4 kusky a kazdy kusok pokrajame na tenke platky :-)

    Špaldovo-ovsené lievance s jablkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po 20ich minutach,mame cesto pripravene a mozme robit lievance. Rozohrejeme si teflonovu panvicu,dame nanu zopar kvapiek oleja a pomocou malej naberacky robime lievance...

    Špaldovo-ovsené lievance s jablkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nechame minutku popiect,aby sa vytvorila akoby koza na spodku lievanca a potom na kazdy lievanec naukladame 3-4 platky jablk.Jemne ich stlacime do cesta.Takto pecieme dalej na mensom az stredom ohni...

    Špaldovo-ovsené lievance s jablkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ked su uz z jednej strany upecene,tak ich otocime a takisto este par minutiek opecieme aj z druhej strany.Ak treba,tak kvapneme zasa par kvapiek oleja :-)

    Špaldovo-ovsené lievance s jablkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kvoli fotke,aby ste videli ze ako sa to s jablkami upieklo :-) som lievance otocila este raz.Na fotke vidno,ze sa tie jablcka pekne ponorili do cesta ..

    Špaldovo-ovsené lievance s jablkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podavame teple,ci studene :-) Su vynikajuce aj takto samotne,ale aj s lekvarom,medom,skoricou ci tvarohom.Komu ako chuti ;-) Dobru chut :-)

    Špaldovo-ovsené lievance s jablkami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Len pre info..ja som pouzila Spaldovu muku bielu (nie celozrnnu) hladku 700

    Špaldovo-ovsené lievance s jablkami (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

katka78
Pekný recept, páči sa mi tam aj to použitie jabĺčok. Ja si takto podobne robievam koláč na panvici. Nalejem cesto, rýchlo poukladám ovocie (jahody, slivky, ringloty, hrozno..) a upečiem z oboch strán. Za pár minút mám ovocný koláč, ktorého je akurát - ani veľa, ani málo. Vyzerá podobne ako tieto lievance, len je teda väčší - cez celú panvicu.
mariamka
lievance na kazdy pad, s jablckami, vlockami, zdravou mukou, ani neviem co dodat, same dobre... aj pekny tanier, aj sa to dobre cita :) vzdy sa to dobre cita :)
havino
pekné a chutné, jablka strúham do cesta, toto tiež výborný nápad, aj sa zahryzne do nich
kukulienka71
skúšala som už všelijaké lievance, aj s vločkami, aj s celozrnnou múkou, jablkové s nastrúhaným vnútri cesta...máš ich pekne nadýchané, páčia sa mi kúsky jablka v ceste a špaldová múka je veľmi chutná. Palec hore:-)
cesminaz
@izabelka s tymi vlockami je to take vzdusnejsie :-) @katka78 tvoj kolac znie fantasticky ;-) @mariamka mila.. tvoj komentar mi ako "vzdy" vycari usmev na perach :-P @havino ja zvyknem struhat jablka do lievancov zo samych ovsenych vlociek :-) a je to fantasticke! Mila @kukulienka vdaka za tvoj komentik :-) Vies,takto s tymi kuskami jablk je to take opticky krajsie a zaujimavejsie ;-P @farbuska budem rada,ak skusis :-) Verim ze budes spokojna a ze ti budu chutit.Dufam,ze sa po skuske ozves :-)
farbuska
Napečené. Použila som trstinový cukor. Sú veľmi chutné a ľahké.
Vďaka za recept.
cesminaz
@svedka vdaka :-) som rada,ze sa pacia. @farbuska potesila si ma :-) tesim sa,ze chutia.Dakujem za odozvu :-) @sweetlaab vdaka :-) ano su nielen vyborne ale dokonca aj zdrave ;-) Budem rada,ak vyskusas.
danda3
Palacinky robievam z ovsenných vločiek, lievance som ešte neskúšala, a s tými jabĺčkami musia byť vynikajúce.♥
katka78
Potrebovala som minúť ovsené vločky a hlavne jabĺčka, prišiel mi do rany tento recept. Zasmiala som sa, že je zase od teba @cesminaz. Tento týždeň si u nás doslova varená-pečená :-))))
S cestom sa robilo dobre, tým, že je hustejšie pekne drží tvar (nabudúce nemusím použiť panvicu na lievance). Chuťovo výborné, cesto nadýchané. Pridala som trochu škorice, k jabĺčkam sa mi hodí. Vyšlo ich viac ako je v rozpise, asi som ich robila menšie. Z časti cesta som skúsila urobiť "panvicový koláč", išlo to s ním super, takže sa u nás uchytí aj takto. Vďaka za recept, budem využívať . Maj sa pekne :-)


zuzanka1367
Milá @cezminka ,aj u nás si opečená :) vďaka @katusky78 , taký dobrý recept vytiahla, práve preto mám rada denný súhrn, že sa k takýmto dobrotám bezpracne dostanem :) veľmi dobrá večera, vločky som použila pohánkové, nabudúce vyskášam aj ovsenné, Ďakujem pekne a nech Ti to ďalej tak skvelo pečie...


cesminaz
@Katka @Zuzanka dievčatá zlaté,vaše lievance vyzerajú super ;-) Som rada,ze vám chutili.Ja robievam v poslednom čase aj takú inú verziu týchto vločiek.Dám na cca.1hodinu napučať v mlieku (vode) celé vločky 500g.Potom ich trocha premixnem,aby to bolo polohusté.Dám 2-3 vajcia,cukor,škoricu,1pdp a len zo 3-4pl múky bud špaldovej alebo ražnej.Celé premiešam a ešte pridám na konci zo 3-4-5 postrúhaných jablk.Ak je to ešte príliž husté-stojí v ňom lyžica:-) tak treba pridat trošku tekutiny.Má to byť polohusté,vlastne aby lievance pekne držali tvar.No a potom uz len piecť.Je to tiež fantastické a ešte zdravšie :-) Dakujem vám obom za vyskúsanie a odozvu.Som rada,ze ste si pochutili.Pekný víkend vám prajem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia