Špaldovo-ovsené lievance s jablkami (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Lievancov je tu uz naozaj dost,ale kedze taketo som tu nenasla,tak som sa rozhodla sem recept pridat.Je to velmi chutna a aj onieco zdravsia variacia lievancov ;-)

16-17ks
porcií

Postup

  1. Pouzijeme tie jemne ovsene vlocky,nie tie cele :-) Odvazime si 100g a zalejeme ich 4dl vody ,ale ak chcete mozte aj mliekom. Ja zalievam vodou :-) Takto zaliate ich nechame 30-40 minut stat..
  2. Po napucani,dame do misky 3 vajicka,1 vanilkovy cukor,2 stipky soli a 1dl krystaloveho cukru.To cele dobre rozmiesame s metlickou,alebo mixerom..
  3. potom pridame muku zmiesanu s PDP a cele dobre rozmiesame,aby sme dostali hladke a bezhrckave cesto.Mozte bud rucne,alebo mixerom.. 7g PDP je asi 1kopcovitejsia KL .Ja som dala z 15gramoveho sacku polovicu :-)
  4. Dostaneme take hustejsie cesto,ktore teraz nechame este 20-25 minut postat..
  5. Zatial si ocistime zo 2 jablka.Kazde jedno prekrojime na 4 kusky a kazdy kusok pokrajame na tenke platky :-)
  6. Po 20ich minutach,mame cesto pripravene a mozme robit lievance. Rozohrejeme si teflonovu panvicu,dame nanu zopar kvapiek oleja a pomocou malej naberacky robime lievance...
  7. Nechame minutku popiect,aby sa vytvorila akoby koza na spodku lievanca a potom na kazdy lievanec naukladame 3-4 platky jablk.Jemne ich stlacime do cesta.Takto pecieme dalej na mensom az stredom ohni...
  8. Ked su uz z jednej strany upecene,tak ich otocime a takisto este par minutiek opecieme aj z druhej strany.Ak treba,tak kvapneme zasa par kvapiek oleja :-)
  9. Kvoli fotke,aby ste videli ze ako sa to s jablkami upieklo :-) som lievance otocila este raz.Na fotke vidno,ze sa tie jablcka pekne ponorili do cesta ..
  10. Podavame teple,ci studene :-) Su vynikajuce aj takto samotne,ale aj s lekvarom,medom,skoricou ci tvarohom.Komu ako chuti ;-) Dobru chut :-)
  11. Len pre info..ja som pouzila Spaldovu muku bielu (nie celozrnnu) hladku 700