Foto: glosterka
Ďalšie chutné špaldové sušienky - orieškové. Mňaaaaaaaaaaaam! :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zmäknuté maslo s hnedým cukrom a vanilkovým cukrom miešame el.šľahačom cca 2-3 minúty. Kryštáliky cukru v mase môžu zostať, cukor sa pri pečení nielenže rozpustí, ale dodá sušienkám zaujímavú chrumkavú chuť. ;-) Pridáme žĺtok a dobre vymiešame. Ostatné suroviny vmiešavame pomaly a postupne už len vareškou, aby sa nám tuk neprehrial. Za žĺtkom vmiešame pomleté lieskové oriešky a nakoniec pridáme preosiatu špaldovú múku s kypriacim práškom. Cesto je jemnejšie a počas pečenia zväčší svoj objem.
- 2
Cesto necháme ju 30 minút odpočívať na kuchynskej linke. Z odležaného cesta tvarujeme takéto guľôčky vo veľkosti vlašského orecha, uložíme ich na plech s papierom na pečenie, ...a roztlačíme vidličkou na placku. Takto... (fotopostup) http://varecha.pravda.sk/recepty/spaldovo-ovsene-kokosky/14371-recept.html
- 3
Dáme ich do vyhriatej trúby a pečieme ich 8-10 minút na 180°C. Dobrú chuť! :-)
- 4
Obmena: Podobne si môžme pripraviť sušienky z pomletých vlašských orechov alebo mandlí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu