Špaldové sušienky s lieskovcami

glosterka - fotkaglosterka, 29. mája 2011
Špaldové sušienky s lieskovcami
Foto: glosterka

Ďalšie chutné špaldové sušienky - orieškové. Mňaaaaaaaaaaaam! :-)

42
porcií
10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
50 g
1 ks
1 ks
40 g /pomleté
90 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo s hnedým cukrom a vanilkovým cukrom miešame el.šľahačom cca 2-3 minúty. Kryštáliky cukru v mase môžu zostať, cukor sa pri pečení nielenže rozpustí, ale dodá sušienkám zaujímavú chrumkavú chuť. ;-) Pridáme žĺtok a dobre vymiešame. Ostatné suroviny vmiešavame pomaly a postupne už len vareškou, aby sa nám tuk neprehrial. Za žĺtkom vmiešame pomleté lieskové oriešky a nakoniec pridáme preosiatu špaldovú múku s kypriacim práškom. Cesto je jemnejšie a počas pečenia zväčší svoj objem.

  2. 2

    Cesto necháme ju 30 minút odpočívať na kuchynskej linke. Z odležaného cesta tvarujeme takéto guľôčky vo veľkosti vlašského orecha, uložíme ich na plech s papierom na pečenie, ...a roztlačíme vidličkou na placku. Takto... (fotopostup) http://varecha.pravda.sk/recepty/spaldovo-ovsene-kokosky/14371-recept.html

  3. 3

    Dáme ich do vyhriatej trúby a pečieme ich 8-10 minút na 180°C. Dobrú chuť! :-)

  4. 4

    Obmena: Podobne si môžme pripraviť sušienky z pomletých vlašských orechov alebo mandlí.

Diskusia k receptu

glosterka
:-) Kočky, prajem vám, aby sa vám vydarili. Sú lepšie ako BB DR ;-)!
frezia68
Dobré pridávaš @glosterka ,už sú v KK,aj keď nie som na sladké...:-))) pečenie,lebo neodolám,ale to je zdravé,nie?
glosterka
Ďakujem @frezia68. :-) Toto sú racio sušienky. Všetky čo tu mám (sušienky) sú málo sladké. Používam hnedý cukor - máličko a sú zdravšie. A domáce sú najlepšie! ;-) Vyskúšaj... a uvidíš, že ich budeš robiť častejšie. Dobrú chuť! Sú mňamkavé. :-))
ruzkav
podla mna, nie su az tak racio , ked tam davate palmarin , pre telo je to neprirodzene, a hlavne tazko vylucitelne.....
glosterka
@ruzkav , maslo nemôžem, bývalo mi aj z neho zle...:-((( Mám alergiu na mlieko = bezmliečna diéta a zo zdravotných dôvodov nemôžem žiadny iný tuk, ktorý obsahuje veľa tuku. Takže toto je moja alternatíva. Neviem, prečo by to bolo pre telo neprirodzené a ešte aj ťažko vylúčiteľné... Ja s tým nemám žiadne problémy. Schálil mi to lekár, je to ľahko stráviteľné, chutí mi to a navyše mi to nespôsobuje vôbec žiadne problémy. A ani z toho nepriberám, takže v tom nevidím žiadny problém. Podľa mňa je to racio, veď je to rastlinný tuk a nie maslo vyrobené zo smotany, ktoré obsahuje 82-83 % tuku!!! Inú možnosť nemám... ruzkav, koľko ľudí, toľko chutí... a navyše, keď ťa prinútia zdravotné probkémy stravovať sa inak, veľa možností nemáš... musíš sa len prispôsobiť... ja takto fungujem roky a nijako sa to s týmto tukom neodrazilo - mám o.i. ukážkové krvné testy!!! :-))
nadia56
@glosterka , prave som dopiekla tvoje spaldove susienky s lieskovcami a hned aj lutujem, ze som nespravila z dvojitej davky, su vyborne, dakujem za recept:-)
glosterka
Ahoj @nadia56 , ďakujem za pochvalu :-). Som rada, že Ti chutia sušienky :-). Nabudúce spravíš, z väčšej dávky ;-).
3sandra3
vyzerajú fakt dobre,,, tiež vyskúšam,,,vôbec som ich tu nevidela doteraz
glosterka
@3sandra3 , ďakujem :-). Recept tu mám od konca mája. Minule som robila mandľové a boli tiež mňam :-). Kľudne vyskúšaj. Mne dvojitá dávka vydrží na 2 týždne! Niekedy si robím tak, že 1/2 spravím kokosovú a 2/2 lieskoorieškovú... Aspoň sa mi premení chuť.
lucylee
@glosterka su neskutocne! Robila som ich z lieskovych orieskov, ktore boli opecene na suchej panvici, osupane a potom pomlete. Urcite som ich nerobila posledny raz.
glosterka
Milá @lucylee , som rada, že Ti pochutili a že sa Ti vydarili :-). Hmmm, ešte si opiekla lieskovce... to je mňamka! Na zdravie ;-). A vďaka za pochvalu.
root
Včera som pripravil presne podľa tohto rcp, som fanúšik špaldy, ale chutili ako maltaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia