Špaldové halušky s kyslou kapustou

Autor receptu: dada777

Špaldové halušky sú chutné a jemnejšie ako halušky z pšeničnej múky. Tieto som spravila jemne celozrnné. S kyslou kapustou boli veľmi dobré a zdravé. A navyše do týchto horúčav aj vhodné jedlo. Môžu si pochutiť všetci na bezmliečnej diéte, ale aj vegetariáni a vegáni.

3
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Zamiešame múky, soľ a vodu a pripravíme si cesto na halušky, ktoré necháme chvíľku postáť.
  2. Do osolenej vriacej vody robíme cez haluškár halušky a varíme ich 6 minút. Potom ich scedíme a prepláchneme vodou.
  3. Kyslú kapustu vyžmýkame, aby nebolo v nej veľa vody a nakrájame si ju na menšie kúsky. Do panvice dáme trochu oleja, pridáme najmeno nakrájanú cibuľku a jemne ju orestujeme. Potom k cibuľke pridáme kyslú kapustu a ešte chvíľu necháme podusiť.
  4. Nakoniec pripravenú kyslú kapustu pridáme k haluškám, zľahka premiešame a dochutíme soľou podľa chuti. A môžeme podávať chutné, ľahké jedlo.