Špaldová bábovka

paploska - fotkapaploska, 11. októbra 2012
Špaldová bábovka
Foto: paploska

Chutná a zdravá bábovka, príprava je veľmi jednoduchá. Recept pečiem viac ako 10 rokov a stále som nenašla niečo lepšie :-) (samozrejme čo sa týka bábovky)

12
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
20  dkg
20  dkg
1  dc
1   dc vlažná
1
1
lyžica
100  g
hrsť  alebo mandle
lyžica
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Samostatne vyšľaháme do tuha bielka, k žĺtkom pridáme hnedý cukor a pravú vanilku a vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtok pridáme olej a vlažnú vodu, pridáme hrozienka, polámanú čokoládu a posekané orechy. Premiešame.

    Špaldová bábovka  - obrázok 1
  2. 2

    Do žĺtkovej zmesi postupne a pomaly pridávame múku s kypriacim práškom a vyšľahanými bielkami. Miešame opatrne a v jednom smere.

    Špaldová bábovka  - obrázok 2
  3. 3

    Do jednej tretiny primiešame kopcovitú lyžicu kakaa a postupne prilievame do vymastenej a vysypanej formy. (používam olej a kukuričnú strúhanku).

    Špaldová bábovka  - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 st. asi 40 min. Nakoniec bábovku posypem hroznovým cukrom.

    Špaldová bábovka  - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dnes som piekla a musim povedať že bola super. Dala som špaldovú hladku celozrnnú múku a namiesto hrozienok brusnice a bol perfektná :-)
@Paploska , ďakujem pekne za recept. Nikdy by som nepovedala, že špaldová bábovka sa môže takto vydariť. Cukor som ubrala, robím to pri každom sladkom recepte. A kde si?