Chutná a zdravá bábovka, príprava je veľmi jednoduchá. Recept pečiem viac ako 10 rokov a stále som nenašla niečo lepšie :-) (samozrejme čo sa týka bábovky)
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
4 ks |
|
4 ks |
|
20 dkg |
|
20 dkg |
|
1 dc |
|
1 dc vlažná |
|
1 |
|
1 |
|
lyžica |
|
100 g |
|
hrsť alebo mandle |
|
lyžica |
|
1 |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Samostatne vyšľaháme do tuha bielka, k žĺtkom pridáme hnedý cukor a pravú vanilku a vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtok pridáme olej a vlažnú vodu, pridáme hrozienka, polámanú čokoládu a posekané orechy. Premiešame.
-
2
Do žĺtkovej zmesi postupne a pomaly pridávame múku s kypriacim práškom a vyšľahanými bielkami. Miešame opatrne a v jednom smere.
-
3
Do jednej tretiny primiešame kopcovitú lyžicu kakaa a postupne prilievame do vymastenej a vysypanej formy. (používam olej a kukuričnú strúhanku).
-
4
Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 st. asi 40 min. Nakoniec bábovku posypem hroznovým cukrom.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu