Špaldová bábovka

paploska - fotkapaploska, 11. októbra 2012 21:25
Ďalšie recepty »
Špaldová bábovka Foto: paploska

Chutná a zdravá bábovka, príprava je veľmi jednoduchá. Recept pečiem viac ako 10 rokov a stále som nenašla niečo lepšie :-) (samozrejme čo sa týka bábovky)

12
porcií
20 min
príprava
40 min
na 190 °C

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Samostatne vyšľaháme do tuha bielka, k žĺtkom pridáme hnedý cukor a pravú vanilku a vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtok pridáme olej a vlažnú vodu, pridáme hrozienka, polámanú čokoládu a posekané orechy. Premiešame.

    Špaldová bábovka  - obrázok 1
  2. 2

    Do žĺtkovej zmesi postupne a pomaly pridávame múku s kypriacim práškom a vyšľahanými bielkami. Miešame opatrne a v jednom smere.

    Špaldová bábovka  - obrázok 2
  3. 3

    Do jednej tretiny primiešame kopcovitú lyžicu kakaa a postupne prilievame do vymastenej a vysypanej formy. (používam olej a kukuričnú strúhanku).

    Špaldová bábovka  - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 st. asi 40 min. Nakoniec bábovku posypem hroznovým cukrom.

    Špaldová bábovka  - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist