Špagety na čínsky spôsob

Autor receptu: bonpari

Dostala som chuť na čínske slíže. Suroviny doma dáke boli, tak prečo to neskúsiť..

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V osolenej vode uvaríme špagety. Kým sa varia do mäkka, pripravíme si všetku zeleninu.
  2. Mrkvu som očistila, prekrojila na polovicu a škrabkou v podstate nakrájala/olúpala na tenké plátky. Mrkvu dáme na panvicu s trochou oleja restovať ako prvú.
  3. Bambusové výhonky som mala zavárané, konkrétne z Lidlu. Každý plátok som ešte prekrojila na polovicu, aby z toho vznikli pásiky a pridala som ich k mrkve. Tak sa dusili spolu pod pokrievkou.
  4. Kapustné listy som opláchla pod vodou a nakrájala na tenulililinké pásiky dlhé asi ako palec. Keď už bola mrkva mäkká, pridala som kapustu a dusila ďalej. Pór som nakrájala celý na tenké prúžky a prehrabla som ich rukou, aby sa oddelili jednotlivé kúsky.
  5. Pór som pridala do panvice ako posledný a zeleninu som poliala asi 3 polievkovými lyžicami sójovej omáčky. Nechala som to ešte chvíľu podusiť, aby sa všetky chute prepojili.
  6. Na ďalšiu panvicu som dala olej, vysypala scedené špagety, pridala 2 polievkové lyžice sójovej omáčky a chvíľu popražila, aby troška stuhli a schrumkaveli, nech nie sú až také cestovinové. Nabudúce skúsim s ryžovými slížami, či to bude lepšie, no nám to chutilo aj takto.
  7. Všetko spolu zmiešame, premiešame vidličkami a môžeme podávať.