Foto: monikagrmanova
Viem že toto nie je originálny recept na carbonara omáčku, ale je to taká moja diernejšia a zdravšia verzia :)
porcie
príprava
Postup
-
1
V prvom rade si pripravíme všetky suroviny, nastrúhame syr, nekrájame šunku na kocky a roztlačíme cesnak. Žĺtka oddelíme od bielkov a odmeriame si mlieko. Vyvaríme si grahamové špagety.
- 2
Žĺtka spolu s mliekom vyšľaháme - stačí ručne - a pridáme syr.
- 3
Na panvicu dáme 1 PL olivového oleja a opečieme šunku. Šunku si po opečení odložíme na bok a ne tú istú panvicu dáme 1 PL olivového oleja a opečieme cesnak - iba chvíľu, aby sa nespálil - a premiešame na panvici spolu s cesnakom. Špagety si odložíme zvlášť do hrnca alebo na tanier.
- 4
Vymiešanú hmotu mlieka, žĺtkov a syru dáme do panvice, kde sme predtým opekali šunku a cesnak so špagetami. Chvýľu povaríme - kým sa nerozpustí syr - a prelejeme pripravené cestoviny. Všetko premiešame a možeme podávať. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ako sa vari a ako to dopadne so surovinami, ked nie su original ako nazov hovori a potom sa to dopletie.
Pritom je ozaj jednoduche ak ich mame(!) dodrzat a pouzit, alebo ak ich nemame poruke recept nazvat inac.
Kedze si mladucka a zacinas, snaz sa prijat rady a dodrzuj ich, len ti to pomoze, ale pritom si doma var ozaj vsetko co VAM chuti a tieto si pomenuj ako sa ti paci, len to nenazyvaj original so zauzivanymi nazvami, ktore v gastro uz roky pracuju.
No... Uz cakam ako sa zase na mna vrhnu s kritikou a preto sa radsej odhlasujem.
Tebe osobne zelam vela peknych receptov TU a hlavne vela uzitku z tych, ktore su uz v hojnosti a krase zverejnene a pracuju ako lusk, lebo aj ta "carbonara" je jedno z velmi lacnych a jednoducho paradnych jedal.
súhlasím, s názvami, a hlavne s tými originálnymi, treba narábať opatrne...