Špagety carbonara na zdravý spôsob

Autor receptu: monikagrmanova

Viem že toto nie je originálny recept na carbonara omáčku, ale je to taká moja diernejšia a zdravšia verzia :)

3-4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. V prvom rade si pripravíme všetky suroviny, nastrúhame syr, nekrájame šunku na kocky a roztlačíme cesnak. Žĺtka oddelíme od bielkov a odmeriame si mlieko. Vyvaríme si grahamové špagety.
  2. Žĺtka spolu s mliekom vyšľaháme - stačí ručne - a pridáme syr.
  3. Na panvicu dáme 1 PL olivového oleja a opečieme šunku. Šunku si po opečení odložíme na bok a ne tú istú panvicu dáme 1 PL olivového oleja a opečieme cesnak - iba chvíľu, aby sa nespálil - a premiešame na panvici spolu s cesnakom. Špagety si odložíme zvlášť do hrnca alebo na tanier.
  4. Vymiešanú hmotu mlieka, žĺtkov a syru dáme do panvice, kde sme predtým opekali šunku a cesnak so špagetami. Chvýľu povaríme - kým sa nerozpustí syr - a prelejeme pripravené cestoviny. Všetko premiešame a možeme podávať. Dobrú chuť :)