Sorbet z pečených sliviek

Autor receptu: patincatsomekitchen

Tento sorbet má výbornú výraznú chuť. Namiesto mletého zázvoru môžete slivky posypať škoricou alebo vanilkou. Výborná je aj kombinácia s bylinkami. Vyskúšajte a nájdite kombináciu, ktorá vám vyhovuje najviac. http://www.patincatsomekitchen.com/slivkovysorbet

Suroviny

Postup

  1. Slivky prepoľte, vykôstkujte a rovnomerne rozložte na plech tak, aby sa neprekrývali.
  2. Posypte cukrom, zázvorom a pečte 15 minút.
  3. Slivky vyberte z rúry a po vychladnutí prepasírujte cez sitko. V tomto kroku je na vás, či slivky precedíte, aby sa do sorbetu nedostali šupky. Ak chcete dokonale hladký sorbet, slivky preceďte. Zvyšok sa dá použiť ako kompót.
  4. Precedené slivky uložte do vzduchotesnej nádoby a dajte zmraziť.
  5. Pre hladšiu konzistenciu ich po zmrazení môžete rozmixovať v mixéri.