Sorbet z pečených sliviek
Autor receptu: patincatsomekitchen
Tento sorbet má výbornú výraznú chuť. Namiesto mletého zázvoru môžete slivky
posypať škoricou alebo vanilkou.
Výborná je aj kombinácia s bylinkami. Vyskúšajte a nájdite kombináciu, ktorá vám
vyhovuje najviac.
http://www.patincatsomekitchen.com/slivkovysorbet
Postup
- Slivky prepoľte, vykôstkujte a rovnomerne rozložte na plech tak, aby sa neprekrývali.
- Posypte cukrom, zázvorom a pečte 15 minút.
- Slivky vyberte z rúry a po vychladnutí prepasírujte cez sitko. V tomto kroku je na vás, či slivky precedíte, aby sa do sorbetu nedostali šupky. Ak chcete dokonale hladký sorbet, slivky preceďte. Zvyšok sa dá použiť ako kompót.
- Precedené slivky uložte do vzduchotesnej nádoby a dajte zmraziť.
- Pre hladšiu konzistenciu ich po zmrazení môžete rozmixovať v mixéri.