Sójové soté s lokšami

Autor receptu: dandy51

Ak vám z predchádzajúceho dňa ostane zemiaková kaša,pridajte do nej jedno vajce,hladkú a polohrubú múku tak,aby sa vypracovalo cesto a pripravíte chutné zemiakové lokše,ktoré sú vynikajúcou prílohou aj k tomuto soté.

4
porcie
45 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme sójové rezance v slanej vode,necháme vychladnúť a vytlačíme z nich prebytočnú vodu.
  2. Na oleji opražíme na kocky pokrájanú cibuľu,pridáme červenú papriku,mrazenú zeleninu,korenie,kocku bujónu,soľ,bylinkové korenie,uvarené sójové rezance a zalejeme vodou (6 dcl).Necháme variť cca 20 minút,kým nám zelenina zmäkne.Potom soté zahustíme hl.múkou,ktorú si rozmiešame v 2 dcl vody a povaríme.
  3. Podávame s ryžou a zemiakovými lokšami. Dobrú chuť :)