Sójové rezne zapečené so smotanou a syrom

Autor receptu: natassa22

Ďalší sójový recept zo sekcie vegán / vegetarián. Tiež inšpirovaný z postupu prípravy kuracieho mäsa, nakoľko na tento spôsob to všetci doma ľúbime či už v mäsovej alebo sójovej podobe :)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Dáme variť vodu na sójové rezne, ktorú ochutíme 1 ks rastlinným bujónom + ja dávam aj Maggi tekuté korenie + čierne korenie. Keď bude voda vrieť, vysypeme do nej sáčok so sójovými rezňami a povaríme cca 15 min, kým nebudú rezne mäkké. Kým sa nám varí sója, nakrájame si na drobno cibuľu a dáme ju smažiť na olej na pár minút do sklovista.
  2. Keď je cibuľa troška opečená, vylejeme ju aj s olejom na plech a cibuľu rovnomerne rozmiestnime po plechu. Na ňu poukladáme uvarené rezne, zalejeme šlahačkovou smotanou (pre vegánov- rastlinnou smotanou), a zasypeme strúhaným syrom.
  3. Takto pripravené to šupneme do predohriatej rúry na 200 stup., pečeme cca 20 min. Podávame s ryžou. Rovnako môžme spraviť aj kuracie mäsko. Je to úžasná kombinácia chuti. Dobrú chuť :)