Snickers torta fotorecept

vybusna - bez fotkyvybusna, 15. septembra 2014
Snickers torta (fotorecept)
Foto: vybusna

Podrobny fotopostup najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3415

Suroviny

Na korpus :
12 ks na sneh
450 g nesolené
3 PL
450 g
Na krém :
12 ks
250 g
100 g tmavá
200 g
4 ks
100 g
Poleva :
200 g (alebo horká)
80 g cca stužený pokrmový tuk

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si upecieme 3 korpusy a to kazdy zvlast. Nahrubo posekame arasidy. Bielka s postupnym pridavanim cukru vyslahame do pevneho stehu a zamiesame do neho 3 lyzice polohrubej muky a posekane arasidy. Vzniknutu masu rozdelime na tri rovnake casti…ja som si dala tu pracu a zvazila som to a moj jeden diel vazil priblizne 430 g. Na dno formy dame papier na pecenie a boky vymazeme zlahka tukom a vysypeme mukou. Roztrieme cesto a dame piect. Pecieme cca 20 minut na 160 az 180 stupnov. Cesto nepecieme sprudka, len ako keby pecieme susenim. Z formy vyberieme az ked nam cesto trochu vychladne a zpevnie.

    Snickers torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pocas pecenie a chladnutia korpusov si uvarime krem. Zltka s cukrom zlahka spenime a misu postavime na paru. V ziadnom pripade nesmie byt misa so zltkami ponorena vo vode, len na pare. Slahame zltka nad parou nejakych 10 minut. Moja mamka slaha metlickou, ja som slahala elektrickym slahacom. Ked slahavam metlickou, tak mi to zvykne prichytavat, takze ja som za taketo riesienie. Po 10 minutach mame krasny hladky zltkovy krem, ktory odstavime.

  3. 3

    Do kremu dame roztopit cokoladu na varenie a 1/3 masla. Vsetko premiesame, kym sa maslo a cokolada nerozpustia a nezvnikne nam nadherny zamatovy cokoladovy krem. Krem odlozime na chladne miesto a nechame ho uplne vychladnut. Snickers tycinky a mliecnu cokoladu v robote rozsekame na jemnejse kusky. Do vychladnuteho zltkoveho kremu nakrajame zmaknute maslo a vyslahame do kremu.

    Snickers torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Autorka povodneho receptu pouzila na krem len 125 gramov masla (margarin). (odkaz na povodny recept sa nachadza na blogu). Krem s tymto mnozstvom sa viac priblizuje svojou texturou a chutou tomu v tycinkach, ak sa pozriete na jej fotky, tak toho kremu je omnoho menej. Ja som zvolila skor kremovejsiu a nadychanejsiu konzistenciu, takze som dala masla o celu polovicu viac. Je na Vas ako sa rozhodnete. Do kremu zamiesame nasekanu cokoladu, vymiesame a odoberieme z neho 2 velke lyzice, ktory pouzijeme na povrch a boky torty.

  5. 5

    Krem rozdelime na dve casti a naplnime nim snehove korupusy. Korpus je po upeceni na povrchu taky, vankusikovity….ja som tu stranu priklapala na krem. Tortu potrieme odlozenym kremom a vlozime ju do chladu. Nad parou roztopime cokoladu a stuzeny tuk, vymiesame do hladka. Polevou potrieme tortu a nazdobime ju podla vlastnej fantazie.

    Snickers torta (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Torty, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

tiginko
tuto rustikálnu nádheru som už obdivovala dnes ráno na tvojom blogu. Vyzerá úžasne, mám rada také neučesané torty
jozka2
ano,neucesana,ale zato vyborna aj podla zlozenia,az sa mi slinky zbiehaju.5
havino
páni, v ceste arašidy, ochutnala by som tiež rada, dobrá kombinácia
madlila
Dobrý deň a tie tyčinky idú len na vrch torty? Lebo som sa to nikde nedočítala.
vybusna
@madlila , ospravedlnujem sa, ak som to nenapisala zrozumitelne. V bode c. 3 pisem, ze v robote rozsekame tycinky aj mliecnu cokoladu. V bode c 4 pisem, ze rozsekanu cokoladu zamiesame do kremu...myslela som tym, obidve rozsekane cokolady (snickers aj mliecnu). Obcas pisem zmatene, este raz sa ospravedlnujem.