Snickers torta (fotorecept)

Autor receptu: vybusna

Podrobny fotopostup najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3415

Suroviny

Postup

  1. Najprv si upecieme 3 korpusy a to kazdy zvlast. Nahrubo posekame arasidy. Bielka s postupnym pridavanim cukru vyslahame do pevneho stehu a zamiesame do neho 3 lyzice polohrubej muky a posekane arasidy. Vzniknutu masu rozdelime na tri rovnake casti…ja som si dala tu pracu a zvazila som to a moj jeden diel vazil priblizne 430 g. Na dno formy dame papier na pecenie a boky vymazeme zlahka tukom a vysypeme mukou. Roztrieme cesto a dame piect. Pecieme cca 20 minut na 160 az 180 stupnov. Cesto nepecieme sprudka, len ako keby pecieme susenim. Z formy vyberieme az ked nam cesto trochu vychladne a zpevnie.
  2. Pocas pecenie a chladnutia korpusov si uvarime krem. Zltka s cukrom zlahka spenime a misu postavime na paru. V ziadnom pripade nesmie byt misa so zltkami ponorena vo vode, len na pare. Slahame zltka nad parou nejakych 10 minut. Moja mamka slaha metlickou, ja som slahala elektrickym slahacom. Ked slahavam metlickou, tak mi to zvykne prichytavat, takze ja som za taketo riesienie. Po 10 minutach mame krasny hladky zltkovy krem, ktory odstavime.
  3. Do kremu dame roztopit cokoladu na varenie a 1/3 masla. Vsetko premiesame, kym sa maslo a cokolada nerozpustia a nezvnikne nam nadherny zamatovy cokoladovy krem. Krem odlozime na chladne miesto a nechame ho uplne vychladnut. Snickers tycinky a mliecnu cokoladu v robote rozsekame na jemnejse kusky. Do vychladnuteho zltkoveho kremu nakrajame zmaknute maslo a vyslahame do kremu.
  4. Autorka povodneho receptu pouzila na krem len 125 gramov masla (margarin). (odkaz na povodny recept sa nachadza na blogu). Krem s tymto mnozstvom sa viac priblizuje svojou texturou a chutou tomu v tycinkach, ak sa pozriete na jej fotky, tak toho kremu je omnoho menej. Ja som zvolila skor kremovejsiu a nadychanejsiu konzistenciu, takze som dala masla o celu polovicu viac. Je na Vas ako sa rozhodnete. Do kremu zamiesame nasekanu cokoladu, vymiesame a odoberieme z neho 2 velke lyzice, ktory pouzijeme na povrch a boky torty.
  5. Krem rozdelime na dve casti a naplnime nim snehove korupusy. Korpus je po upeceni na povrchu taky, vankusikovity….ja som tu stranu priklapala na krem. Tortu potrieme odlozenym kremom a vlozime ju do chladu. Nad parou roztopime cokoladu a stuzeny tuk, vymiesame do hladka. Polevou potrieme tortu a nazdobime ju podla vlastnej fantazie.