Snehulienkino jabĺčko (ale v župane)
Milan Lamžo a Mariana Kozelková
z Matador Business Centre v Púchov, 9. júna 2016
z Matador Business Centre v Púchov, 9. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Jabĺčka dobre umyjeme a vyberieme jadrovník (pomôže mamička). Do vzniknutej dierky napcháme mandle s jahodami.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme asi na 5 mm, rozrežeme na kocky a obalíme jabĺčka. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre pri 160 °C dozlatista.
- 3
Pri podávaní jablko rozkrojíme opatrne do kríža, mierne ho otvoríme, dáme na tanier, pridáme kopček vanilkovej zmrzliny a dozdobíme čokoládovým topingom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu