Foto: rennatte
Pri receptoch, kde sa koláč potiera žĺtkom mi ostávajú bielka, ktoré skladujem v miske v mrazničke a postupne k nim pridávam ďalšie, potom vyberiem, Zobraziť celý popisPri receptoch, kde sa koláč potiera žĺtkom mi ostávajú bielka, ktoré skladujem v miske v mrazničke a postupne k nim pridávam ďalšie, potom vyberiem, nechám rozmraziť volne v chladničke a pred prípravou torty ich nechám aspoň pol hodinku pri izbovej teplote.
porcií
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Zapneme rúru na 120°C. Bielka vyšľaháme na sneh, pridáme med a šľaháme do tuha až kým sa nám netvoria snehové vlny, asi 5 až 7 minút
-
2
prilejeme citrónovú šťavu a došľaháme
-
3
takto pripravený sneh vyklopíme na plech s papierom na pečenie
-
4
túto kopku opačnou stranou lyžice rozotierame do kruhu, netreba žiadnu šablónu, tak ako nám vychádza
-
5
potom okraje povyťahujeme dohora
-
6
takto pripravený korpus vložíme do rúry a teplotu znížime na 100°C, necháme sušiť asi 90minút, sledujeme si podla typu rúry, otváranie rúry korpusu nevadí, treba dávať pozor aby sa rovnomerne sušil, mal by byť viac na spodku rúry.
-
7
Kým sa korpus suší, pripravíme si náplň. Tvaroh zmiešame s medom, smotanou a vanilkovým cukrom, odložíme do chladničky, dokončíme tesne pred plnením, očistíme a nakrájame si ovocie
-
8
upečený korpus necháme vychladnúť a papier zlupujeme postupne od okraja do stredu, nedá sa oddeliť spachtličkou, aby sa nepoškodil
-
9
preložíme na tácku na ktorej sa bude servírovať, vyberieme tvarohovú náplň, pripravíme si stužovač podľa návodu a zašľaháme do náplne, naplníme snehový korpus
-
10
ozdobíme nakrájaným ovocím a lístkami mäty
-
11
necháme stuhnúť v chladničke
(mám pocit zdravšiehoi mlsania :))
pripravujeme si ju castejsie ako ktorukolvek inu sladkost kvoli lahkosti a lahodnosti. aby sneh nebol suchy pridaam skrob, peciem ako pavlovu. s tvarohom som nerobila, takze nabuduce.
inac letime na ovocnych poharoch