Snehová torta s tvarohom a ovocím (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Pri receptoch, kde sa koláč potiera žĺtkom mi ostávajú bielka, ktoré skladujem v miske v mrazničke a postupne k nim pridávam ďalšie, potom vyberiem, nechám rozmraziť volne v chladničke a pred prípravou torty ich nechám aspoň pol hodinku pri izbovej teplote.

8
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Postup

  1. Zapneme rúru na 120°C. Bielka vyšľaháme na sneh, pridáme med a šľaháme do tuha až kým sa nám netvoria snehové vlny, asi 5 až 7 minút
  2. prilejeme citrónovú šťavu a došľaháme
  3. takto pripravený sneh vyklopíme na plech s papierom na pečenie
  4. túto kopku opačnou stranou lyžice rozotierame do kruhu, netreba žiadnu šablónu, tak ako nám vychádza
  5. potom okraje povyťahujeme dohora
  6. takto pripravený korpus vložíme do rúry a teplotu znížime na 100°C, necháme sušiť asi 90minút, sledujeme si podla typu rúry, otváranie rúry korpusu nevadí, treba dávať pozor aby sa rovnomerne sušil, mal by byť viac na spodku rúry.
  7. Kým sa korpus suší, pripravíme si náplň. Tvaroh zmiešame s medom, smotanou a vanilkovým cukrom, odložíme do chladničky, dokončíme tesne pred plnením, očistíme a nakrájame si ovocie
  8. upečený korpus necháme vychladnúť a papier zlupujeme postupne od okraja do stredu, nedá sa oddeliť spachtličkou, aby sa nepoškodil
  9. preložíme na tácku na ktorej sa bude servírovať, vyberieme tvarohovú náplň, pripravíme si stužovač podľa návodu a zašľaháme do náplne, naplníme snehový korpus
  10. ozdobíme nakrájaným ovocím a lístkami mäty
  11. necháme stuhnúť v chladničke