Snehová torta s tvarohom a ovocím (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Pri receptoch, kde sa koláč potiera žĺtkom mi ostávajú bielka, ktoré skladujem v miske v
mrazničke a postupne k nim pridávam ďalšie, potom vyberiem, nechám rozmraziť volne v
chladničke a pred prípravou torty ich nechám aspoň pol hodinku pri izbovej teplote.
8 porcií |
20 minút príprava |
90 minút na 100 °C |
Postup
- Zapneme rúru na 120°C. Bielka vyšľaháme na sneh, pridáme med a šľaháme do tuha až kým sa nám netvoria snehové vlny, asi 5 až 7 minút
- prilejeme citrónovú šťavu a došľaháme
- takto pripravený sneh vyklopíme na plech s papierom na pečenie
- túto kopku opačnou stranou lyžice rozotierame do kruhu, netreba žiadnu šablónu, tak ako nám vychádza
- potom okraje povyťahujeme dohora
- takto pripravený korpus vložíme do rúry a teplotu znížime na 100°C, necháme sušiť asi 90minút, sledujeme si podla typu rúry, otváranie rúry korpusu nevadí, treba dávať pozor aby sa rovnomerne sušil, mal by byť viac na spodku rúry.
- Kým sa korpus suší, pripravíme si náplň. Tvaroh zmiešame s medom, smotanou a vanilkovým cukrom, odložíme do chladničky, dokončíme tesne pred plnením, očistíme a nakrájame si ovocie
- upečený korpus necháme vychladnúť a papier zlupujeme postupne od okraja do stredu, nedá sa oddeliť spachtličkou, aby sa nepoškodil
- preložíme na tácku na ktorej sa bude servírovať, vyberieme tvarohovú náplň, pripravíme si stužovač podľa návodu a zašľaháme do náplne, naplníme snehový korpus
- ozdobíme nakrájaným ovocím a lístkami mäty
- necháme stuhnúť v chladničke