Smotanovo-višňové nanuky

kucharpepe - fotkakucharpepe, 14. apríla 2014

Pri tejto studenej pochúťke som sa inšpiroval mojou dvojročnou dcérkou, ktorá objavila chuť zmrzliny a začína si ju čoraz častejšie pýtať. Tak som sa Zobraziť celý popisPri tejto studenej pochúťke som sa inšpiroval mojou dvojročnou dcérkou, ktorá objavila chuť zmrzliny a začína si ju čoraz častejšie pýtať. Tak som sa rozhodol, že jej a v konečnom rade aj nám pripravím domácu zmrzlinku, resp. nanuky :)

30 minút
príprava

Suroviny

250 ml
3 ks domáce
150 g mrazené odkôstkované
3 PL




Postup

  1. 1

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha. V druhej miske vyšľaháme celé vajcia.

  2. 2

    Obe suroviny zľahka zmiešame, pridáme višne a med. Dôkladne premiešame.

  3. 3

    Zmesou naplníme formičky na nanuky (dostať v Ikei) a dáme stuhnúť do mrazničky na min. 2 hodiny. Ako sladidlo môžeme namiesto medu použiť aj javorový sirup.

Diskusia k receptu

valeri
Vyzerajú fantasticky, len neviem, či by som surové vajíčka dala malému dieťaťu. Neviem, možno aj v kúpenej zmrzline sú .... Ukladám si ich a musím niečo vymyslieť namiesto vajíčok :-))
hanka56
zmrzlinka vypadá dobře, ale já bych asi vejce vyšlehala nad párou, nechala vychladnout a potom spojila se šlehačkou :-)
katka78
Dievčence, v surovinách má uvedené, že sú vajcia domáce, tým asi môže dôverovať trochu viac :-) Inak v stánkoch so zmrzlinou majú často (najmä v lete, keď je "sezóna salmonely") uvedené, že tá ich je bez vajec. Zato neuvádzajú, koľko rozličných škodlivých prísad v nej je.
@Kucharpepe tvoja zmrzlina sa mi páči a chválim, že dbáš na to, čo dcérke naservíruješ. Tvoja zmrzlina s domácimi vajíčkami je pre ňu iste menšie bezpečnostné riziko ako prifarbená, prichutená a priumelá z obchodu.
kucharpepe
Ahojte, dakujem za Vase postrehy :)
hanka56 Jasne, kludne mozes vajicka vyslahat nad parou a tym sa ubezpecit ze to bude menej rizikove. Ja to robim tiez pri niektorých receptoch. Pri tejto zmrzline sa vajicka zmrazia, takze mozne bakterie vymrznu a napokon vajicka su domace z rodinného zdroja, sliepocky maju volny pohyb a papaju same dobroty, takze kludne aj za surova :)

Katka78 ďakujem. To rozhodne. Veľmi dbám čo papá naša malá, či už sa jedná o zmrzlinku alebo akékoľvek jedlo. Toľko vecí čo kupujeme si vieme doma pripraviť bez rôznych chemických prísad. Chce to iba predstavivosť a trochu času. :)
iwuska
pekny recept, len upozornim, ze domace vajicka maju este vyssiu pravdepodobnost nakazy, ako vajicka kupene, aj ked co sa tyka vyzivovych hodnot, su samozrejme omnoho zaujimavejsie co do obsahu mineralnych latok a vitaminov. Zmrazenie salmonely nezabija a malemu dietatu staci podstatne nizsia bakterialna naloz na vyvolanie nakazy. Davajte si preto bacha :)
violetacamorova
Kucharpepe ja si pamatam, ze pred par desiatkami rokov sa davalo malym detom domace zltko vyslahane s cukrom, davala nam to nasa mama, vsetkym styrom detom, ale "vyvolene" bolo najmensie babo. Myslim to ktore dostalo tuto dobrotu prednostne :) Mali sme to radi. Tvoju zmrzku resp nanuky so videla uz aj na fb velmi sa mi pacia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia