Foto: kucharpepe
Pri tejto studenej pochúťke som sa inšpiroval mojou dvojročnou dcérkou, ktorá objavila chuť zmrzliny a začína si ju čoraz častejšie pýtať. Tak som sa Zobraziť celý popisPri tejto studenej pochúťke som sa inšpiroval mojou dvojročnou dcérkou, ktorá objavila chuť zmrzliny a začína si ju čoraz častejšie pýtať. Tak som sa rozhodol, že jej a v konečnom rade aj nám pripravím domácu zmrzlinku, resp. nanuky :)
príprava
Postup
-
1
Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha. V druhej miske vyšľaháme celé vajcia.
- 2
Obe suroviny zľahka zmiešame, pridáme višne a med. Dôkladne premiešame.
- 3
Zmesou naplníme formičky na nanuky (dostať v Ikei) a dáme stuhnúť do mrazničky na min. 2 hodiny. Ako sladidlo môžeme namiesto medu použiť aj javorový sirup.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Kucharpepe tvoja zmrzlina sa mi páči a chválim, že dbáš na to, čo dcérke naservíruješ. Tvoja zmrzlina s domácimi vajíčkami je pre ňu iste menšie bezpečnostné riziko ako prifarbená, prichutená a priumelá z obchodu.
hanka56 Jasne, kludne mozes vajicka vyslahat nad parou a tym sa ubezpecit ze to bude menej rizikove. Ja to robim tiez pri niektorých receptoch. Pri tejto zmrzline sa vajicka zmrazia, takze mozne bakterie vymrznu a napokon vajicka su domace z rodinného zdroja, sliepocky maju volny pohyb a papaju same dobroty, takze kludne aj za surova :)
Katka78 ďakujem. To rozhodne. Veľmi dbám čo papá naša malá, či už sa jedná o zmrzlinku alebo akékoľvek jedlo. Toľko vecí čo kupujeme si vieme doma pripraviť bez rôznych chemických prísad. Chce to iba predstavivosť a trochu času. :)