Šmakovná nátierka 1. máju

Autor receptu: nonna

Do nátierky som použila kozí syr, ktorý bol vyrobený z mlieka, ktoré dali kozičky pasúce sa už na šťavnatej, zelenej pažiti plnej minerálnych látok, vitamínov a pažítku som mala už tiež narastenú v záhradke. Preto som aj zvolila taký názov. Technológia je trošku zvláštna, tým, že časť surovín som upravovala aj tepelne. Výsledná chuť bola jemná, osviežená cibuľovinami.

4
porcie
13 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na miernom ohni roztavíme trochu z masla a orestujeme na ňom do bledohneda polovicu na drobno nakrájanej cibule.
  2. Pridáme tretinu pažítky nasekanej na krátke kúsky /cca 3-4mm/, zaprášime jednou kávovou lyžičkou Gyrosu a premiešame na ohni asi jednu minútu.
  3. Orestované cibuľoviny preložíme do sklenenej nádoby alebo kelímku od masla a ako prvé pridáme VETO, dobre rozmiešame.
  4. Potom nasleduje paštéta, ktorú si najskôr posekáme nožom, aby sa ľahšie miešala.
  5. K tejto mase ďalej pridáme druhú polovicu cibule, zamiešame, potom zbytkovú väčšiu časť pažítky, opäť zamiešame.
  6. Syr pokrájame na menšie časti, roztlačíme vareškou a vmiešame do masy.
  7. Dochutíme zostávajúcim Gyrosom a všetko sa snažíme vymiešať na hladkú, rovnorodú masu.