Šmakovná nátierka 1. máju
Autor receptu: nonna
Do nátierky som použila kozí syr, ktorý bol vyrobený z mlieka, ktoré dali kozičky pasúce sa už na šťavnatej, zelenej pažiti plnej minerálnych látok, vitamínov a pažítku som mala už tiež narastenú v záhradke. Preto som aj zvolila taký názov. Technológia je trošku zvláštna, tým, že časť surovín som upravovala aj tepelne. Výsledná chuť bola jemná, osviežená cibuľovinami.
4 porcie |
13 minút príprava |
1 minút tepelná úprava |
Postup
- Na miernom ohni roztavíme trochu z masla a orestujeme na ňom do bledohneda polovicu na drobno nakrájanej cibule.
- Pridáme tretinu pažítky nasekanej na krátke kúsky /cca 3-4mm/, zaprášime jednou kávovou lyžičkou Gyrosu a premiešame na ohni asi jednu minútu.
- Orestované cibuľoviny preložíme do sklenenej nádoby alebo kelímku od masla a ako prvé pridáme VETO, dobre rozmiešame.
- Potom nasleduje paštéta, ktorú si najskôr posekáme nožom, aby sa ľahšie miešala.
- K tejto mase ďalej pridáme druhú polovicu cibule, zamiešame, potom zbytkovú väčšiu časť pažítky, opäť zamiešame.
- Syr pokrájame na menšie časti, roztlačíme vareškou a vmiešame do masy.
- Dochutíme zostávajúcim Gyrosom a všetko sa snažíme vymiešať na hladkú, rovnorodú masu.