Slovenská ryža à la Bogar fotorecept

bogar - fotkabogar, 3. júla 2013
Slovenská ryža à la Bogar (fotorecept)
Foto: bogar

a takto si ja pripravujem slovenskú ryžu

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 na opekanie
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    na oleji som si opražila cca polku červenej cibuľky.... do sklovita...

    Slovenská ryža à la Bogar (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridala som surovú nepremytú cestovinu a opražila som ju sprudka do zlatohneda....

    Slovenská ryža à la Bogar (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    takto opraženú cestovinu som poprášila vegetou .... premiešala a ...

    Slovenská ryža à la Bogar (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zaliala som ju vodou asi cca 1cm nad jej vrch.... prikryla som a dusila som asi 10min cca..... potom som odstavila ryžu z plynu neodkrývala a nechala som ju dojsť.... ryža vsiakla vodu a je hladká nelepivá a krásne sa delí.... požila som ju ako prílohu ku mäsu na nivovej omáčke... prajem dobrú chuť...

    Slovenská ryža à la Bogar (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
ja všetky cestoviny a ryžu po začatí vrenia odstavím a nechám dôjsť pod pokličkou. Netreba žiadne varenie. Ušetríte energiu.
Výborný recept cibuľa dodá výbornú chuť, robím tak aj obyčajnú ryžu. Zajtra urobím k pečeným morčacím stehnám. Vďaka , peknú jarnú pohodu....

Pridaj komentár k receptu: