Foto: mojack
Zavárané a hotové na koláč. Tohoto roku máme neskutočne veľa sliviek. Pri pečení koláčov sa zídu aj v zime.
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mala som veľké aj menšie . Slivky si umyjeme, rozdelíme si veľké
-
2
a menšie.
-
3
Rozrežeme na polovice
-
4
a kôstky vyberieme. Použijem ich, ale v inom recepte ... nevyhodím !!!
-
5
Naukladám do pohárov, malé
-
6
veľké, každé zvášť.
-
7
Uložené slivky , môžu byť aj natlačené zatvorím.Dám sterilizovať do hrnca a teplotu si strážim. Ak vystúpi na 100 stupňov tak vypnem a nechám v hrnci vychladnúť .
-
8
Samozrejme, že veľkosť sliviek sa nemieša ani pri plnení do pohárov a sterilizovaní. Každá veľkosť zvlášť .
Evanaaa- ak sú kyslé tak by som ja dala na vrch iba trochu cukru.
Veronika vyskúšaj.