Slivkové pšeno
Autor receptu: grg
Dnešné raňajky - sladké a sýte :)...mňamka. Ospravedňujem sa, že chýba fotka, ale
zjedlo sa skôr ako sa stihlo odfotiť...:)
Pšeno- jedna z najzdravších obilnín, bezlepková, ľahko stráviteľná, s vysokou
výživnou hodnotou rovnajúcou sa ovseným vločkám. Obsahuje vysoký podiel železa a
kremíka, spevňuje kosti, chráni zuby, nechty a vlasy...a ešte dá aj rýchlo pripraviť
:-).
20 minút príprava |
15+5 minút tepelná úprava |
Postup
- Pšeno si 3x sparíme vriacou vodou. Vodu zlejeme a uvaríme do mäkka (kým pšeno vodu nevypije) -tak cca 15 min.
- Slivky si namočíme a potom s cukrom chvíľku povaríme. (Ak nechceme nemusíme variť, ale ja mám rada tú šťavu, čo pritom vznikne :))
- Uvarené pšeno zmiešame s kokosom a medom (nemusí byť, slivky sú dosť sladké, ale chutí to lepšie :)). Už táto variácia čistého pšena s medom, či kokosom je chutná :)
- Pridáme slivky (môžeme ich pokrájať na menšie kusy) a premiešame.
Dobrú chuť! :)