Slivkové pšeno

Autor receptu: grg

Dnešné raňajky - sladké a sýte :)...mňamka. Ospravedňujem sa, že chýba fotka, ale zjedlo sa skôr ako sa stihlo odfotiť...:) Pšeno- jedna z najzdravších obilnín, bezlepková, ľahko stráviteľná, s vysokou výživnou hodnotou rovnajúcou sa ovseným vločkám. Obsahuje vysoký podiel železa a kremíka, spevňuje kosti, chráni zuby, nechty a vlasy...a ešte dá aj rýchlo pripraviť :-).

20 minút
príprava
15+5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pšeno si 3x sparíme vriacou vodou. Vodu zlejeme a uvaríme do mäkka (kým pšeno vodu nevypije) -tak cca 15 min.
  2. Slivky si namočíme a potom s cukrom chvíľku povaríme. (Ak nechceme nemusíme variť, ale ja mám rada tú šťavu, čo pritom vznikne :))
  3. Uvarené pšeno zmiešame s kokosom a medom (nemusí byť, slivky sú dosť sladké, ale chutí to lepšie :)). Už táto variácia čistého pšena s medom, či kokosom je chutná :)
  4. Pridáme slivky (môžeme ich pokrájať na menšie kusy) a premiešame. Dobrú chuť! :)