Slivkové gule

redakcia - fotkaredakcia, 19. januára 2010

Suroviny

800 g
300 g
1 ks
 štipka
Posýpka:




Postup

  1. 1

    Suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré má byť lepkavé. Dosku dobre pomúčime a vyvaľkáme na nej cesto, ktoré pred vaľkaním mierne posypeme múkou, aby sa nelepilo. Z cesta urobíme 2 šúľance.

  2. 2

    Nožom ich krájame na rovnaké dieliky hrubé asi 2 cm. Z dielikov urobíme placky. Do každej placky zabalíme buď celú slivku, alebo (ak sú slivky veľké) pol slivky, do ktorej stredu môžete dať škoricový cukor.

  3. 3

    Guľky varíme, kým nevyplávajú na povrch. Na tanieri ich posypeme uvedenými surovinami.

Diskusia k receptu

Vymazať
bojar
to mi pripomína bývaleho (chvala bohu) premiera Topolánka ten má tiež gule, jestli slivkové neviem ale chválil sa nimi
Vymazať
carioca
Ja mám z tohot cesta najradšej šúlanky, ale vždy sa natlačím ako kŕmna hus. K tomu nejaká kyslá polievočka a obed hotový.Mňam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia