Slaný koláč

Autor receptu: abstinent1

Tento recept ma napadol keď mi žena rozkázala uvariť zeleninové jedlo, pretože sme boli prejedení mäsa, po sviatkoch.

4 - 6
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na cibuľke podusíme špenát.Tvaroh, nivu, biele mleté korenie zmiešame a osolíme(podľa potreby). Do zmesi pridáme podusený špenát a zľahka premiešame. Pekáč potrieme vodou. Na dno rozprestrieme plát lístkového cesta tak, aby presahovalo cez okraje pekáča. Na cesto rozvrstvíme syrovo - špenátovú zmes. Prikryjeme druhým plátom cesta a kraje zlepíme tak, aby zmes nevytekala. Povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamom, kmínom a dáme piecť
  2. Pečieme 20 minút v stredne vyhriatej rúre. Podávame s bielym vínom.