Foto: izabella929
Tieto slané chrumkáčiky vhodné na posedenie k vínu, pivu, alebo len tak, vždy zdravšie ako chipsy robievam počas letnej sezóny s bylinkami...miesto posypu semienkami Zobraziť celý popisTieto slané chrumkáčiky vhodné na posedenie k vínu, pivu, alebo len tak, vždy zdravšie ako chipsy robievam počas letnej sezóny s bylinkami...miesto posypu semienkami používam aj kôpor čerstvý..aj do cesta zvyknem pridať bylinky, najlepšie nám chutí so saturejkou...
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv som si dala uvariť zemiaky v šupke...uvarené som scedila a ošúpala...preosiala som si hladkú múku, pokrájala maslo, pridala soľ, prášok do pečiva a nastrúhala zemiaky..
-
2
vypracovala som poriadne cesto...prosím , nepridávať viac múky do cesta, nepodsýpať, cesto sa nelepí je vláčne, dobre sa s ním pracuje...
-
3
rozdelila som si cesto na menšie kusy. rozvaľkala a krájala na malé kúsky...závisí od vás, ako si ich nakrájate...cesto som rozvaľkala na hrúbku prsta...
-
4
na plechy som si uložila pečiaci papier...nie je treba natierať masťou...ukladajú sa na suchý papier...potrela rozšľahaným vajcom, alebo stačí žltok...posypala rôznymi semienkami a hrubozrnnou soľou...
-
5
na druhý plech som vykrojila pre deti, ozdobnými formičkami kvietky a lístky...potrela vajíčkom, posypala rôznymi semienkami aj slnečnicovými..
-
6
trúbu som nechala vyhriať na 200st. a piekli sa 20min.. niet čo dadať, vynikajúce chrumkavé pečivko, lacné, málo pracné a u nás veľmi obľúbené...
-
7
prejem vám dobrú chuť...
už ti prišiel? Alebo si chcela napísť, že vyzerá ako, podobá sa na , ...
Ach ten chudák slovenčin, že prežije všetky tie zauchá na Vareche.
p.s. Receptu som dal päť hviezdičiek.
@Izabelka sice zijem juzne, ale madarsky neviem, a po slovensky sa ucim stale ,, prepac mi tuto jazykovednu vsuvku :)
Chcem sa Izabelky opýtať. Môže byť namiesto masla aj hera alebo iný podobný tuk? Keď máš skúsenosť, tak napíš prosím. Ďakujem.
ďakujem teda veľmi pekne za tento recept, už som ho posunula niekoľkým kamarátkam :)