Slané zemiakové chrumkanie fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 14. januára 2014

Tieto slané chrumkáčiky vhodné na posedenie k vínu, pivu, alebo len tak, vždy zdravšie ako chipsy robievam počas letnej sezóny s bylinkami...miesto posypu semienkami Zobraziť celý popisTieto slané chrumkáčiky vhodné na posedenie k vínu, pivu, alebo len tak, vždy zdravšie ako chipsy robievam počas letnej sezóny s bylinkami...miesto posypu semienkami používam aj kôpor čerstvý..aj do cesta zvyknem pridať bylinky, najlepšie nám chutí so saturejkou...

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
500 g
250 g
1 ČL
1 bal.
1 ks na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Najprv som si dala uvariť zemiaky v šupke...uvarené som scedila a ošúpala...preosiala som si hladkú múku, pokrájala maslo, pridala soľ, prášok do pečiva a nastrúhala zemiaky..

    Slané zemiakové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vypracovala som poriadne cesto...prosím , nepridávať viac múky do cesta, nepodsýpať, cesto sa nelepí je vláčne, dobre sa s ním pracuje...

    Slané zemiakové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rozdelila som si cesto na menšie kusy. rozvaľkala a krájala na malé kúsky...závisí od vás, ako si ich nakrájate...cesto som rozvaľkala na hrúbku prsta...

    Slané zemiakové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na plechy som si uložila pečiaci papier...nie je treba natierať masťou...ukladajú sa na suchý papier...potrela rozšľahaným vajcom, alebo stačí žltok...posypala rôznymi semienkami a hrubozrnnou soľou...

    Slané zemiakové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na druhý plech som vykrojila pre deti, ozdobnými formičkami kvietky a lístky...potrela vajíčkom, posypala rôznymi semienkami aj slnečnicovými..

    Slané zemiakové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    trúbu som nechala vyhriať na 200st. a piekli sa 20min.. niet čo dadať, vynikajúce chrumkavé pečivko, lacné, málo pracné a u nás veľmi obľúbené...

    Slané zemiakové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    prejem vám dobrú chuť...

    Slané zemiakové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

afataga
verim, ze vyborne chrumkanie, aj saturejku mam rada, len kopor nie
caterina
Izabelka, tento tanier polozit predomna a za par minut ich niet. Milujem taketo tycinky ;)
mariamka
vyborne a pekne pecivko, zemiakove cesta su vdacne,, a Izabelka aky kvet je v tej vaze?, pride mi ako echinacea, je zivy? je nadherny, a naozaj krasne aranzma :)
zdenkas
Takéto pečivko kedykoľvek a v akomkoľvek množstve. Krásne je. Vyskúšam:-)
izabella929
@mariamka... ďakujem pekne za komentár...kvietok je umelý bohužiaľ...práve dnes som vyhodila z vázičky odkvitnuté čerešňové prútiky, musela som niečím nahradiť...ale v obývačke už mi začína kvitnúť zlatý dážď...všetko je vonku napučané, tak stačí pár dní v teple a rozkvitne...
elixir
Perfektné keksíky :) jedlá s podielom zemiakov mám veľmi rada
iva63
fajnové chrumkáčiky Izka, vyskúšam kk-:)
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)Určite budete spokojní s týmto slaným pečivkom.-))
elekra
Super recept, vyskúšam. Naši milujú tyčinky.
braxi
Nádhera, určite budem piecť na víkend....dakujem
kredenc
mariamka píšeš - aky kvet je v tej vaze?, pride mi ako...
už ti prišiel? Alebo si chcela napísť, že vyzerá ako, podobá sa na , ...
Ach ten chudák slovenčin, že prežije všetky tie zauchá na Vareche.
p.s. Receptu som dal päť hviezdičiek.
izabella929
@kredenc... ďakujem pekne za hodnotenie.-))sem -tam aj mne by sa zišlo dať po prstoch...))ale u nás sa to hovorí takto: dávaš tomu slovenčinovi po bokovi...))tvoja verzia,,,chudák slovenčin,,,sa mi tiež páči...možno ,,,mariamka,,tiež žije niekde blízko maďarských hraníc ako ja...tak nám to prosím ťa toleruj...dík...)
mariamka
@kredenc :) ty mas starosti, ale mas pravdu, je to nespisovne, ja to obcas pouzivam, ked mi to pride na jazyk :) polepsim sa :)
@Izabelka sice zijem juzne, ale madarsky neviem, a po slovensky sa ucim stale ,, prepac mi tuto jazykovednu vsuvku :)
izabella929
@amelie ,,,,toto je moja slabosť...obrusy, záclony a posteľné obliečky...toto všetko musí byť tip-top.))..ale mám rada všetko krásne.....
nika72
takéto mám rada ,už sa teším ,keď vyskúšam.....uložené v kk 1*****
sracz
... chrumkáčiky vhodné na posedenie k vínu, pivu, ale aj ku "kořalce" a každej ... ICI! Krásna pohoda musí "vládnuť" okolo Tvojeho prekrásne prestretého stola, milá @izabella929 a ešte keď ho obohatíš takouto dobrotou prenáramnou! Blahoželám, dobrovoľne a zo srdca ***** rád!
izabella929
@sracz..si skutočne veľký odborník v gastronómii..) ja sa teším,že práve ty prispievaš na tento portál svoje skvelé recepty...ďakujem pekne za komentár.-)
motyka
Škoda, že som tento recept nenašla včera. Hľadala som niečo rýchle, jednoduché, chutné a aj zdravé. A to je ono. Ukladám recept. Myslím, že bude mať často miesto v mojej kuchyni.
Chcem sa Izabelky opýtať. Môže byť namiesto masla aj hera alebo iný podobný tuk? Keď máš skúsenosť, tak napíš prosím. Ďakujem.
izabella929
@motyka... ľutujem, ale používam už iba maslo..neskúšala som s Herou, ale môžeš vyskúšať..podľa mňa by to nemalo vadiť, len chuť bude troška iná..prajem veľa úspechov pri pečení...)ďakujem za výber môjho receptu...
zolik
@izabella929 DAKUJEM. Robila som z 1/2 davky. Vyslo mi 72 kusov vykrajovanych formickou v priemere 4cm. Posypala som kminom, ciernym sezamom a sekanymi tekvicovymi jadierkami. S cestom sa fantasticky pracuje. Isla som presne podla Tvojho receptu. Este raz vdaka a pekny vecer.
izabella929
@zolik , podstatné je, že vám chutilo...ďakujem pekne za vyskúšanie receptu...prajem prekrásny víkend...
janikbj
perfektný recept. pečiem, keď mi zvýšia pučené zemiaky s maslom. najviac sa mi páči pomer surovín, lebo sa ľahko prispôsobí hocijakému množstvu zvyšných zemiakov. pre zrýchlenie robím tak, že vyvaľkané cesto potriem vajcom, posypem a až tak krájam.
ďakujem teda veľmi pekne za tento recept, už som ho posunula niekoľkým kamarátkam :)
izabella929
@janikbj ,ďakujem pekne za vyskúšanie receptu, a teší ma že sa stal obľúbeným u vás.-)Nech sa ti aj naďalej darí.-)
babinka
Prave dnes som konecne vyskusala zo zvyskovych zemiakov. Vynikajuce, tri plechy, do cesta som dala aj trochu bravcovej masti, lebo masla nebolo dost. Najblizsie vyskusam usetrit par skvariek a primiesam ich do cesta. Vdaka za recept