Slané zemiakové chrumkanie (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tieto slané chrumkáčiky vhodné na posedenie k vínu, pivu, alebo len tak, vždy zdravšie ako chipsy robievam počas letnej sezóny s bylinkami...miesto posypu semienkami používam aj kôpor čerstvý..aj do cesta zvyknem pridať bylinky, najlepšie nám chutí so saturejkou...

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv som si dala uvariť zemiaky v šupke...uvarené som scedila a ošúpala...preosiala som si hladkú múku, pokrájala maslo, pridala soľ, prášok do pečiva a nastrúhala zemiaky..
  2. vypracovala som poriadne cesto...prosím , nepridávať viac múky do cesta, nepodsýpať, cesto sa nelepí je vláčne, dobre sa s ním pracuje...
  3. rozdelila som si cesto na menšie kusy. rozvaľkala a krájala na malé kúsky...závisí od vás, ako si ich nakrájate...cesto som rozvaľkala na hrúbku prsta...
  4. na plechy som si uložila pečiaci papier...nie je treba natierať masťou...ukladajú sa na suchý papier...potrela rozšľahaným vajcom, alebo stačí žltok...posypala rôznymi semienkami a hrubozrnnou soľou...
  5. na druhý plech som vykrojila pre deti, ozdobnými formičkami kvietky a lístky...potrela vajíčkom, posypala rôznymi semienkami aj slnečnicovými..
  6. trúbu som nechala vyhriať na 200st. a piekli sa 20min.. niet čo dadať, vynikajúce chrumkavé pečivko, lacné, málo pracné a u nás veľmi obľúbené...
  7. prejem vám dobrú chuť...