Slané zemiakové chrumkanie (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tieto slané chrumkáčiky vhodné na posedenie k vínu, pivu, alebo len tak, vždy zdravšie ako
chipsy robievam počas letnej sezóny s bylinkami...miesto posypu semienkami používam aj
kôpor čerstvý..aj do cesta zvyknem pridať bylinky, najlepšie nám chutí so saturejkou...
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Najprv som si dala uvariť zemiaky v šupke...uvarené som scedila a ošúpala...preosiala som si hladkú múku, pokrájala maslo, pridala soľ, prášok do pečiva a nastrúhala zemiaky..
- vypracovala som poriadne cesto...prosím , nepridávať viac múky do cesta, nepodsýpať, cesto sa nelepí je vláčne, dobre sa s ním pracuje...
- rozdelila som si cesto na menšie kusy. rozvaľkala a krájala na malé kúsky...závisí od vás, ako si ich nakrájate...cesto som rozvaľkala na hrúbku prsta...
- na plechy som si uložila pečiaci papier...nie je treba natierať masťou...ukladajú sa na suchý papier...potrela rozšľahaným vajcom, alebo stačí žltok...posypala rôznymi semienkami a hrubozrnnou soľou...
- na druhý plech som vykrojila pre deti, ozdobnými formičkami kvietky a lístky...potrela vajíčkom, posypala rôznymi semienkami aj slnečnicovými..
- trúbu som nechala vyhriať na 200st. a piekli sa 20min.. niet čo dadať, vynikajúce chrumkavé pečivko, lacné, málo pracné a u nás veľmi obľúbené...
- prejem vám dobrú chuť...