Foto: frona
Tento recept robím už roky. Je jednoduchý, rýchly, nie moc drahý a dlhšie vydrží (pokiaľ sa nezje). Preto sa môže upiecť aj 1-2 týždne Zobraziť celý popisTento recept robím už roky. Je jednoduchý, rýchly, nie moc drahý a dlhšie vydrží (pokiaľ sa nezje). Preto sa môže upiecť aj 1-2 týždne skôr, ako pečivko potrebujeme. Fotku som použila z iného receptu, ale dúfam, že to nebude vadiť. Moje foto pridám o 2 týždne :)))))
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g,alebo Palmarín alebo maslo |
|
250 , alebo bryndza |
|
na potretie: | |
1 ks |
|
na posypanie: | |
150 g, alebo iný syr |
|
Na ozdobu: | |
podľa potreby alebo mandle |
|
|
|
|
|
/mak/ na posypanie |
|
Postup
-
1
Múku, tuk a tvaroh alebo bryndzu vymiesime na hladké cesto. Môžeme nechať chvíľku oddýchnuť. Potom ho rozgúľame na pomúčenej doske asi na hrúbku 3-4 mm. Potrieme rozšľahaným vajcom a osolíme. Časť posypeme strúhaným syrom, časť makom a na časť dáme polovičky orechov. Môže sa použiť aj rasca alebo kto čo má rád (sezam atď.) Syrové a makové krájať radielkom na paličky a ozdobené orechom na štvorčeky. Môžu byť aj iné ľubovolné tvary. Uložiť na plech (nemusí sa nechávať veľká medzera) a piecť v rúre na 180-200 °C asi 15 min. Koláčiky musia byť pekne upečené do ružova.
Dík za recept