Toto pečivko je ako stvorené k príležitostiam,najmä pri privítaní Nového roku,keď je byt plný návštev a na stole sú tie najchutnejšie dobroty.A práve tento Zobraziť celý popisToto pečivko je ako stvorené k príležitostiam,najmä pri privítaní Nového roku,keď je byt plný návštev a na stole sú tie najchutnejšie dobroty.A práve tento recept je ako stvorený.Mám ho od takej staršiej pani,ktorá je od mladého veku až do teraz,(má 75 rokov)v kuchyni velmi obratná a ozaj šikovná a múdra svojimi skúsenosťami.A velmi ju teší,ked môže niekomu podať informacie o varení či pečení.
Postup
-
1
Kvasnice necháme napučať v teplom mlieku.Ak sú napučané,tak zoberieme iba tú penu!!!(mlieko nie!!!) Potom všetky ingrediencie zmiesime a vyvaľkáme asi na 2mm a potom vykrajujeme rôzne tvary,ktoré natrieme vajcom, môžeme posypať sézamom,makom či syrom. Pečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu.
:))
Plamarin = Shortening