Slané drobné pečivo

quester - fotkaquester, 10. decembra 2010

Toto pečivko je ako stvorené k príležitostiam,najmä pri privítaní Nového roku,keď je byt plný návštev a na stole sú tie najchutnejšie dobroty.A práve tento Zobraziť celý popisToto pečivko je ako stvorené k príležitostiam,najmä pri privítaní Nového roku,keď je byt plný návštev a na stole sú tie najchutnejšie dobroty.A práve tento recept je ako stvorený.Mám ho od takej staršiej pani,ktorá je od mladého veku až do teraz,(má 75 rokov)v kuchyni velmi obratná a ozaj šikovná a múdra svojimi skúsenosťami.A velmi ju teší,ked môže niekomu podať informacie o varení či pečení.

Suroviny

50 dkg
40 dkg
2 ks
2 dkg
2 dkg
2 dcl




Postup

  1. 1

    Kvasnice necháme napučať v teplom mlieku.Ak sú napučané,tak zoberieme iba tú penu!!!(mlieko nie!!!) Potom všetky ingrediencie zmiesime a vyvaľkáme asi na 2mm a potom vykrajujeme rôzne tvary,ktoré natrieme vajcom, môžeme posypať sézamom,makom či syrom. Pečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu.

Diskusia k receptu

abend
Zaujímavý recept,ukladám do KK a čoskoro vyskúšam.
murgaska
Mohli by ste mi vysvetlit co je PALMARIN??????Ja zijem v Kanade uz 42 rokou.
etulik
Tak toto určite urobim,všade čítam len same sladke keksy a pečivo. Konečne aj niečo ku vinku na Silvestra... ukladam do kk..:-)
etulik
Murgaska- Palmarin je margarín na pečenie, priravu plniek, zakuskov .... Neviem ake su u vas, ale v nasich receptoch zvyčajne čítaš Palmarín, Hera, Helia, Palma, a tuk Cera, Visa.... dufam že som ti to dobre vysvetlila a už budeš vedieť aj do buducnosti...:-)
lexus
Pre Murgasku
Plamarin = Shortening




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia