Slaná chlebová torta - klobúk (fotorecept)

Autor receptu: kata130

Túto slanú tortu som robila pre mojho ocina k oslave jeho narodenín.Kedže on je veľký folklórista tak ma napalo že, by som mu mohla urobiť tortu v tvare labúka.a nápad bol na svete. Torta hosťom veľmi chutila a pochvaľovali ju.Pláty chleba neboli suché boli nadýchané nátierkou a zaplnené šunkou. Podávali sme ju k pečenému mäsu a zeleninovému šalátu.

15 a viac
porcií
1 hodina minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Chlieb si nakrájame na 5 stredne hrubých plátov.
  2. Smotanové nátierky (chrenovú,cibuľovú) zmiešame a vznikne nám nátierka ktorou budeme natierať vnútro chleba.Neskor aj chlieb zvonka celý.
  3. Postupne budeme natierku natierať na obidva pláty na spodný budeme ukladať dusenú šunku korenenú na vrchný len nátierku.Potom ich dáme na seba a pritlačíme.
  4. Toto isté zopakujeme len namiesto šunky pridáme plesnivý syr,takú hrubšiu vrstvu.Ja som pridala syr s modrou plesňou.Kúpila som ho v Lidli a chuťovo je vynikajúci.Vnutri je makký.
  5. Zase zopakujeme to čo v bude 3 a 4.Len budeme teraz pridáať vrstvu salámy.
  6. Zase zopakujeme ten istý postup a pridávame pláty dusenej bravčovej šunky.Táto šunka môže byť podľa výberu (kuracia,morčacia,bravčová).A na vrch pridáme posledný plát chleba.
  7. Na celý chlieb jemne zatlačíme aby sa nám usadili vrstvy.Potom ho celý natrieme urobenou nátierkou(chrenová+cibuľová smotanová nátierka) a pridkladáme pláty dusenej šunky štvorcovej nie ohrúhlej.
  8. Tortu si preložíme na okrúhly tanier a začneme ju zdobiť podľa fantázie, ja som použila tú svoju. Okolo dáme plátky salámy aby nám to utvorilo dojem z klobúka.Dookola pridáme korbáčiky a na vrch zapiechneme 4 pareničky.
  9. Tu je pohľad na tortu zhora, urobíme posledné úpravy (posypeme syrom a pozapichujeme hrozno) a môže sa torta podávať.
  10. Finálna fotka s prvým rezom.
  11. Torta v reze. :)