Slaná chlebová torta - klobúk (fotorecept)
Autor receptu: kata130
Túto slanú tortu som robila pre mojho ocina k oslave jeho narodenín.Kedže on je veľký
folklórista tak ma napalo že, by som mu mohla urobiť tortu v tvare labúka.a nápad bol
na
svete.
Torta hosťom veľmi chutila a pochvaľovali ju.Pláty chleba neboli suché boli nadýchané
nátierkou a zaplnené šunkou.
Podávali sme ju k pečenému mäsu a zeleninovému šalátu.
15 a viac porcií |
1 hodina minút príprava |
Postup
- Chlieb si nakrájame na 5 stredne hrubých plátov.
- Smotanové nátierky (chrenovú,cibuľovú) zmiešame a vznikne nám nátierka ktorou budeme natierať vnútro chleba.Neskor aj chlieb zvonka celý.
- Postupne budeme natierku natierať na obidva pláty na spodný budeme ukladať dusenú šunku korenenú na vrchný len nátierku.Potom ich dáme na seba a pritlačíme.
- Toto isté zopakujeme len namiesto šunky pridáme plesnivý syr,takú hrubšiu vrstvu.Ja som pridala syr s modrou plesňou.Kúpila som ho v Lidli a chuťovo je vynikajúci.Vnutri je makký.
- Zase zopakujeme to čo v bude 3 a 4.Len budeme teraz pridáať vrstvu salámy.
- Zase zopakujeme ten istý postup a pridávame pláty dusenej bravčovej šunky.Táto šunka môže byť podľa výberu (kuracia,morčacia,bravčová).A na vrch pridáme posledný plát chleba.
- Na celý chlieb jemne zatlačíme aby sa nám usadili vrstvy.Potom ho celý natrieme urobenou nátierkou(chrenová+cibuľová smotanová nátierka) a pridkladáme pláty dusenej šunky štvorcovej nie ohrúhlej.
- Tortu si preložíme na okrúhly tanier a začneme ju zdobiť podľa fantázie, ja som použila tú svoju.
Okolo dáme plátky salámy aby nám to utvorilo dojem z klobúka.Dookola pridáme korbáčiky a na vrch zapiechneme 4 pareničky.
- Tu je pohľad na tortu zhora, urobíme posledné úpravy (posypeme syrom a pozapichujeme hrozno) a môže sa torta podávať.
- Finálna fotka s prvým rezom.
- Torta v reze. :)