Šľahačková roláda

uschi - fotkauschi, 6. novembra 2009
Šľahačková roláda
Foto: uschi

Nadýchaná kakaová roláda so šľahačkou, pre mojich maškrtníkov je to 5 minútová záležitosť, preto ju pečiem hneď z dvoch dávok. Lahodná, odporúčam!!

6
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

6
6 PL
6 PL
2 PL
2
1 PL
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme šľahačku. Šľahačky zohrejeme, pridáme cukor a nalámanú čokoládu a za stáleho miešania na miernom ohni necháme prevrieť. Stiahneme z platne, vychladíme a odložíme do chladničky.

  2. 2

    Bielky oddelíme a vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú penu, postupne pridávame po jednom žĺtky a varechou /nie mixérom!/ nakoniec primiešame preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 stupňoch asi 10-12 minút. Upečenú piškótu opatrne odlepujeme od papiera a zároveň vinieme do rolády. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Šľahačku vyšľaháme, piškótu rozvinieme, naplníme a zvinieme. Piškótu pred plnením môžeme pokvapkať rumom /nemusíme/. Vrch potrieme šľahačkou a posypeme strúhanou čokoládou. V chladničke necháme stuhnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Uschi , a čokoláda do šľahačky je biela? Lebo Tvoj krém je bledej farby.
Nestačí len 1 bal. šľahačky, teda 250 ml? Nemám doma viac. :-)
Aké šľahačkové smotany, myslím množstvo, napr. 250 ml alebo 1 litrové?