Foto: uschi
Nadýchaná kakaová roláda so šľahačkou, pre mojich maškrtníkov je to 5 minútová záležitosť, preto ju pečiem hneď z dvoch dávok. Lahodná, odporúčam!!
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme šľahačku. Šľahačky zohrejeme, pridáme cukor a nalámanú čokoládu a za stáleho miešania na miernom ohni necháme prevrieť. Stiahneme z platne, vychladíme a odložíme do chladničky.
- 2
Bielky oddelíme a vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú penu, postupne pridávame po jednom žĺtky a varechou /nie mixérom!/ nakoniec primiešame preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 stupňoch asi 10-12 minút. Upečenú piškótu opatrne odlepujeme od papiera a zároveň vinieme do rolády. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť.
- 3
Šľahačku vyšľaháme, piškótu rozvinieme, naplníme a zvinieme. Piškótu pred plnením môžeme pokvapkať rumom /nemusíme/. Vrch potrieme šľahačkou a posypeme strúhanou čokoládou. V chladničke necháme stuhnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nestačí len 1 bal. šľahačky, teda 250 ml? Nemám doma viac. :-)