Šľahačková roláda
Autor receptu: uschi
Nadýchaná kakaová roláda so šľahačkou, pre mojich maškrtníkov je to 5 minútová záležitosť, preto ju pečiem hneď z dvoch dávok. Lahodná, odporúčam!!
6 porcií |
40 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Najskôr si pripravíme šľahačku. Šľahačky zohrejeme, pridáme cukor a nalámanú čokoládu a za stáleho miešania na miernom ohni necháme prevrieť. Stiahneme z platne, vychladíme a odložíme do chladničky.
- Bielky oddelíme a vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú penu, postupne pridávame po jednom žĺtky a varechou /nie mixérom!/ nakoniec primiešame preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 stupňoch asi 10-12 minút. Upečenú piškótu opatrne odlepujeme od papiera a zároveň vinieme do rolády. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť.
- Šľahačku vyšľaháme, piškótu rozvinieme, naplníme a zvinieme. Piškótu pred plnením môžeme pokvapkať rumom /nemusíme/.
Vrch potrieme šľahačkou a posypeme strúhanou čokoládou. V chladničke necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Dobrú chuť!