Šľahačková roláda s ovocím (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Táto roláda je tak jednoduchá, že ju zvládne aj úplný začiatočník. Krém ľahučký a pritom úplne pevný bez stužovača a bez cukru. Tajomstvo je v rastlinnej šľahačke :-)

45 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielka vyšľaháme so štipkou soli, do vyšľahaných pridáme cukor, žĺtka, a nakoniec primiešame múku pomiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Vylejeme na plech s papierom na pečenie. Piekla som na 180°cca 12 minút. Ešte teplú roládu aj s papierom zrolujeme. Rolády som piekla tri, množstvo uvedené v surovinách ja na jeden kus. Takto vyzerajú rolády "čakateľky" na plnku.
  2. Kým chladne pripravíme si plnku, cca 3 dcl rastlinnej šľahačky vyšľaháme na najvyšších otáčkach. Krém je úplne hustý, úplne ako maslový.
  3. roládu natrieme, pokladieme drobným ovocím ja som dala višne z mrazničky a kúsky čerstvých jahôd, a pri spätnom rolovaní naplnenej rolády z nej postupne strhávame papier.
  4. Natrieme aj vrch šľahačkou a posypeme čokoládovými hoblinkami, strúhanou čokoládou..Uskladníme v chladničke.