Sladký indián

Autor receptu: 58vlasta

Vyskúšala som na spôsob BB-strechy takýto zákusok a mal úspech...

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vymiešame maslo/heru s cukrom, tvarohom a postrúhanou pomaranč. alebo citrónovou kôrou /asi za lyžičku/ a ochutíme umom.
  2. Na potravinovú fóliu alebo alobal rozložíme za sebou 5 ks indián. keksov a potrieme plnkou. Preložíme 5 ks marína keksov a znovu potrieme plnkou. Znova dáme na to 5 ks indián. keksov a tenkú vstvu plnky. Podobne spravíme druhý zákusok: 5ks marína - plnka - 5 ks indián - plnka - 5 ks marína - plnka. Dáme stuhnúť do chladničky.Po stuhnutí potrieme čokoládovou polevou celý dookola.
  3. Čokoládová poleva: Do nádoby dáme roztopiť maslo a čokoládu, pridáme cukor a čokoládový puding, miešame do hladka a na miernom ohni necháme prejsť varom. Necháme vychladiť na vlažno a polejeme dookola na zákusok.Hotové necháme postáť, aby zmäkli keksy. Ak nám zostane čokoládová poleva, dáme do košíčkov polku orecha a zalejemem touto čokoládou. Ak chceme mať zákusok rýchlejšie, polejeme spodné a vrchné keksy kávou, asi 2 lyžičky na jeden keks