Skvelá jablkovo-pudingová torta
Autor receptu: holsteinka
Pred rokom som dostala dve bedničky jabĺk a tak som testovala rôzne recepty na jablkové koláče. Tento mal najväčší úspech.
8 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Troškou masla vymastíme tortovú formu.
Jablká očistíme, ošúpeme, pokrájame na kúsky alebo na hrubo postrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli.
- Uvaríme vanilkový puding, ale pozor, nie s mliekom ale s jablkovým džúsom - v piatich lyžičkách džúsu rozmiešame pudingový prášok so štyrmi lyžicami cukru, zvyšok necháme zovrieť a potom pridáme rozmiešaný prášok. Asi jednu minútu povaríme, kým puding nezhustne. Vychladnutý pridáme k nakrájanym jablkám.
- Cesto: zmiešame postupne maslo, cukor, štipku soli, vajcia, múku, prášok na pečenie a kyslú smotanu. Vylejeme do formy, na cesto navŕšime jablkovo-pudingovú masu a necháme 60 minút piecť - 180 stupňov. Asi desať minút pred koncom pečenia posypeme posekanymi mandľami.