Škvarkové kolieska plnené lekvárom.

ancicka - fotkaancicka, 4. februára 2011
Škvarkové kolieska plnené lekvárom.
Foto: ancicka

Tento recept mám od svojej mamky.Ja som si ho trocha vylepšíla.Pečiem ho kedykoľvek ma napadne,pretože škvarky mám vždy,lebo chovame prasiatka.Tieto kolieska vydržia dlhú dobu(1-2 Zobraziť celý popisTento recept mám od svojej mamky.Ja som si ho trocha vylepšíla.Pečiem ho kedykoľvek ma napadne,pretože škvarky mám vždy,lebo chovame prasiatka.Tieto kolieska vydržia dlhú dobu(1-2 mesiace,podľa toho ako rýchlo sa minú).

80
porcií
15-20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
250 g
1 ks
300 g
1 ks
4 ks
1/2 KL
  na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Z úvedených prísad vypracujeme na doske cesto.Po vypracovaní ho rozvaľkáme na pol centimetra.Vykrajujeme kolieska a upečieme.Upečené plníme lekvárom.Vrch koliesok ozdobíme čokoládou.

Diskusia k receptu

slavka11
toto si ukladam. Isto to vyskusam v mrazaku mam uz nakrajanu slaninku a az budem mat prazdnu galetku na mast neosolim oskvarky a vyskusam to
pachola
robím škvarkové pagáče s lekvárom,kysnuté cesto/ spolu so škvarkami kysne/vykrojím štvorce a do stredu dám lekvár,protiľahlé rohy potriem vajcom a preložím cez seba a aj vrch potriem vajcom...nestihnú ani vychladnúť:))
slavka11
a este otazka smetol sa stale vyraba, lebo mne sa nezda. Asi potom treba dat palmarin alebo sa mylim?
ancicka
Babinke:Aj by som Ti sama doniesla,keby si bola nablízku.Ale ked budeš mať škvarky, určite vyskúšaj!Potom povieš ,že je to veľmi dobré.Odporúčam!!! Slavka11:smetol sa ešte vyrába.Ja ho kupujem u nás v potravinách.Je na vahu.Určite ho budú mať aj u vás,len sa treba spýtať.Je oveľa lacnejší ako palmarín.
remcula
Hmm, škvarky nasladko, proč ne? Já dělám palačinky s tvarůžkama! :-)) a je to moc dobré.
ancicka
marienka44:zlepujeme 2ks spolu.Zle som to napísala.Su to kolieska ako linecké. Do budúcna sa poučím.Vdaka za opýtanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia