Horúca čokoláda
Skutočne horúca čokoláda
Autor receptu: razomzastolom
Veľmi jednoduchý recept na skutočnú horúcu čokoládu.* Hlavné suroviny sú čokoládové, a preto musia byť kvalitné.
Čokoláda s obsahom kakaa najmenej 70 % a kvalitné alkalizované kakao.
2 porcie |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Cukor, kakao a vodu dobre premiešať a priviesť do varu.
- Do vriacej zmesi pridať polámanú alebo nastrúhanú čokoládu. Zohrievať na pomalom ohni, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
- Postupne prilievať teplé mlieko (350 ml) a dôkladne miešať, kým zmes nebude homogénna. Zmes opäť priviesť do varu. Horúca čokoláda hotová. ?
- Horúce mlieko (50 ml) vyšľahať na hustú a stabilnú penu. Objem mlieka sa ma zväčšiť približne trojnásobne. Penu dať na horúcu čokoládu.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/9cmjVbwGiyo