Horúca čokoláda

Skutočne horúca čokoláda

Autor receptu: razomzastolom

Veľmi jednoduchý recept na skutočnú horúcu čokoládu.* Hlavné suroviny sú čokoládové, a preto musia byť kvalitné. Čokoláda s obsahom kakaa najmenej 70 % a kvalitné alkalizované kakao.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cukor, kakao a vodu dobre premiešať a priviesť do varu.
  2. Do vriacej zmesi pridať polámanú alebo nastrúhanú čokoládu. Zohrievať na pomalom ohni, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
  3. Postupne prilievať teplé mlieko (350 ml) a dôkladne miešať, kým zmes nebude homogénna. Zmes opäť priviesť do varu. Horúca čokoláda hotová. ?
  4. Horúce mlieko (50 ml) vyšľahať na hustú a stabilnú penu. Objem mlieka sa ma zväčšiť približne trojnásobne. Penu dať na horúcu čokoládu.
  5. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/9cmjVbwGiyo