Škoricový zaháňač náhleho hladu alebo Emolgino mňam
Autor receptu: mielikki
Raz sa mi stalo, že som bola večer strašne hladná, obchody všade na okolí zatvorené a
jediné, čo som mala doma, bola ryža a jablko. Tak som improvizovala.
1-100 porcia |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Vezmeme ryžu (množstvo podľa miery nášho hladu) a dáme variť vo vode, do ktorej sme nasypali značné množstvo škorice. Pridáme pár klinčekov.
Varíme až kým ryža nie je mierne rozvarená.
- Uvarenú ryžu scedíme a osladíme podľa vlastnej chuti.
- Jablko (alebo aj viac, ak máme), nakrájame alebo nastrúhame, ako nám viac vyhovuje, a zamiešame k ryži.
- Zjeme a radujeme sa, že sme aspoň na chvíľu zahnali hlad.