Škoricový zaháňač náhleho hladu alebo Emolgino mňam

Autor receptu: mielikki

Raz sa mi stalo, že som bola večer strašne hladná, obchody všade na okolí zatvorené a jediné, čo som mala doma, bola ryža a jablko. Tak som improvizovala.

1-100
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vezmeme ryžu (množstvo podľa miery nášho hladu) a dáme variť vo vode, do ktorej sme nasypali značné množstvo škorice. Pridáme pár klinčekov. Varíme až kým ryža nie je mierne rozvarená.
  2. Uvarenú ryžu scedíme a osladíme podľa vlastnej chuti.
  3. Jablko (alebo aj viac, ak máme), nakrájame alebo nastrúhame, ako nám viac vyhovuje, a zamiešame k ryži.
  4. Zjeme a radujeme sa, že sme aspoň na chvíľu zahnali hlad.