Škoricovo-rumové kocky so slivkami fotorecept
Foto: petullka
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Slivky odkôstkujeme a narežeme (ja som ich natrhala) na menšie kúsky. Prisypeme škoricový cukor a cukor s rumovou arómou. Ja som mala kyslejšie slivky. Ak sa vám zdá priveľa cukru, stačí dať ten rumový a lyžicu škorice.
-
2
Na cesto som si vymiešala celé vajcia s práškovým a vanilkovoým cukrom a vanilkovou pastou (nemusí byť) do penista. Za stáleho miešania som priliala olej, prisypala múku s kypriacim práškom a nakoniec olej a rum. Cesto som rozdelila pomocou váhy na 2 časti, kľudne stačí aj od oka. Do jednej časti som primiešala škoricu.
-
3
Plech 22x32 cm som vystlala papierom na pečenie, naliala škoricovú časť cesta a dala piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 minút.
-
4
Vybrala som z rúry a na cesto som dala nachystané slivky
-
5
Slivky som zaliala bielym cestom a piekla ďalších 30 minút. Treba skontrolovať špáradlom. V pôvodnom recepte bolo 35-45 minút, mne stačilo 30. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kocky.
Teším ma, že sa recept páči 🙂