Škoricové kolieska
Škoricové kolieska

Škoricové kolieska

ancicka - fotkaancicka, 12. apríla 2019
Škoricové kolieska
Foto: ancicka

Tieto kolieska môžte upiecť na sviatky, ale aj hocikedy cez rok.

60 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

160 g
160 g mleté
320 g
320 g (maslová chuť)
1 PL
Na potretie:
 (alebo lekvár)
Poleva:
200 g preosiaty
z 1 citróna
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto si dame do nádoby. Cesto dobre vypracujeme a dáme odpočinúť na 1 hodinu do chladničky zabalené do mikroténu.

  2. 2

    Po hodine cesto vyberieme, vyvaľkáme na 1/2 cm a vykrajujeme kolieska. Dáme ich na plech a piekla som na 175 °C 10 minút. Mám teplovzdušnú rúru. Treba dávať pozor, aby neprihoreli sú jemné.

  3. 3

    Po upečení necháme kolieska vychladnúť a spájame ich lekvárom.

  4. 4

    Vymiešame si cukrovú polevu a kolieska zvrchu namáčame do citrónovej polevy. Môžeme ozdobiť drobnými cukrovými ozdôbkami.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: