Škoricové kolieska
Foto: ancicka
Tieto kolieska môžte upiecť na sviatky, ale aj hocikedy cez rok.
60 minút
príprava
príprava
12 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
160 g |
|
160 g mleté |
|
320 g |
|
320 g (maslová chuť) |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
(alebo lekvár) |
|
Poleva: | |
200 g preosiaty |
|
z 1 citróna |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto si dame do nádoby. Cesto dobre vypracujeme a dáme odpočinúť na 1 hodinu do chladničky zabalené do mikroténu.
- 2
Po hodine cesto vyberieme, vyvaľkáme na 1/2 cm a vykrajujeme kolieska. Dáme ich na plech a piekla som na 175 °C 10 minút. Mám teplovzdušnú rúru. Treba dávať pozor, aby neprihoreli sú jemné.
- 3
Po upečení necháme kolieska vychladnúť a spájame ich lekvárom.
- 4
Vymiešame si cukrovú polevu a kolieska zvrchu namáčame do citrónovej polevy. Môžeme ozdobiť drobnými cukrovými ozdôbkami.
Tiež kolieska:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu