Škoricové kolieska
Tieto kolieska môžte upiecť na sviatky, ale aj hocikedy cez rok.
60 minút
príprava
príprava
12 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| 160 g |
|
| 160 g mleté |
|
| 320 g |
|
| 320 g (maslová chuť) |
|
| 1 PL |
|
| Na potretie: | |
| (alebo lekvár) |
|
| Poleva: | |
| 200 g preosiaty |
|
| z 1 citróna |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto si dame do nádoby. Cesto dobre vypracujeme a dáme odpočinúť na 1 hodinu do chladničky zabalené do mikroténu.
- 2
Po hodine cesto vyberieme, vyvaľkáme na 1/2 cm a vykrajujeme kolieska. Dáme ich na plech a piekla som na 175 °C 10 minút. Mám teplovzdušnú rúru. Treba dávať pozor, aby neprihoreli sú jemné.
- 3
Po upečení necháme kolieska vychladnúť a spájame ich lekvárom.
- 4
Vymiešame si cukrovú polevu a kolieska zvrchu namáčame do citrónovej polevy. Môžeme ozdobiť drobnými cukrovými ozdôbkami.
Tiež kolieska:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu