Škoricové kolieska

ancicka - fotkaAncicka, 12. apríla 2019 10:35
Ďalšie recepty »
Škoricové kolieskaFoto: ancicka

Tieto kolieska môžte upiecť na sviatky, ale aj hocikedy cez rok.

60 min
príprava
12 min
na 170 °C

Suroviny

160 g
160 g mleté
320 g
320 g (maslová chuť)
1 PL
Na potretie:
 (alebo lekvár)
Poleva:
200 g preosiaty
z 1 citróna
Na ozdobu:
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto si dame do nádoby. Cesto dobre vypracujeme a dáme odpočinúť na 1 hodinu do chladničky zabalené do mikroténu.

  2. 2

    Po hodine cesto vyberieme, vyvaľkáme na 1/2 cm a vykrajujeme kolieska. Dáme ich na plech a piekla som na 175 °C 10 minút. Mám teplovzdušnú rúru. Treba dávať pozor, aby neprihoreli sú jemné.

  3. 3

    Po upečení necháme kolieska vychladnúť a spájame ich lekvárom.

  4. 4

    Vymiešame si cukrovú polevu a kolieska zvrchu namáčame do citrónovej polevy. Môžeme ozdobiť drobnými cukrovými ozdôbkami.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist