Škoricové hviezdičky s pomarančovou polevou fotorecept

tinca - fotkatinca, 19. decembra 2014
Škoricové hviezdičky s pomarančovou polevou (fotorecept)
Foto: tinca

Recept mám od priateľky, koláčiky sú úžasne chutné a veľmi dobre sa pracuje aj s cestom, je vláčne a nelepí sa.

40/80
porcií
20 minút
príprava
7-8 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
150 g (Hera)
100 g
1 ks
2 čl
1/2 ks
4 čl
1/2 balíčka
Poleva:
200 g
2 - 3 PL
1 PL
Na spájanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo si necháme zmäknúť. Preosejeme práškový cukor, múku, do ktorej pridáme prášok do pečiva. Všetky suroviny uvedené na cesto zmiešame, zabalíme do potravinár. fólie a uložíme do chladu. Ja som robila deň vopred.Takmer všetky cestá na suché pečivo si pripravujem večer a ráno pečiem. Ale stačí aj 2 hod. vopred.

    Škoricové hviezdičky s pomarančovou polevou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, na hrúbku cca 4-5 mm a vykrajujeme hviezdičky. Ale robila som aj iné tvary, hríbiky, stromček, podkovičky, anjela a pod. Ale najviac hviezdičiek. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C zhruba 7-8 minút. Ja som piekla s teplovzduchom, čiže na 160°C.

    Škoricové hviezdičky s pomarančovou polevou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým nám koláčiky chladnú, tak si zo surovín vymiešame dohladka cukrovú polevu s pomarančovou príchuťou. Hviezdičky môžeme aj spájať s pikantným džemom, alebo dáme len polevu.Tá príde navrch koláčikov. Ak ich nechcete spájať, môžete vykrajovať aj hrubšie. Nakoniec ešte hviezdičky dozdobíme. Ja som robila aj farebné s použitím štipky potravinárskej farby, aj spájané aj samotné. Toto všetko včetne farebnosti a zdobenia je len na vašej fantázii. Tie spájané s džemom sú na druhý deň mäkké a tie bez, tak za 2-3 dni.

  4. 4

    Rada NAVYŠE: v pôvodnom recepte boli len 2 KL škorice, ale prieteľka ich piekla skôr a vraj to bolo málo. Tak ja som si to upravila na 4 KL a bolo to akurát. Počet porcií je orientačný, záleží od viac viac faktorov, či ich budete spájať, alebo nie, od veľkosti formičiek, hrúbky rozvaľkania a.pod. Čiže počet porcií 40/80 znamená prvé číslo pre spájané s džemom,druhé bez.

    Škoricové hviezdičky s pomarančovou polevou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Ahoj, chcem sa spytat ako dlho vydrzia taketo kolaciky chutne? Respektive kedy ich treba piect ak by som ich chcela na vianocne sviatky? Ako je najlepsie ich skladovat? Dakujem. :)

Pridaj komentár k receptu: