Škoricová vianočná torta

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 16. decembra 2016
Škoricová vianočná torta
Foto: droetker

Komerčný recept

40 minút
príprava
35 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
5 ks
2 PL
150 g
1 bal
200 g
1 bal
Na náplň:
500 g (alebo pyré)
80 g
1 bal
z 1 citróna
5 PL
1 bal
100 ml
125 ml
1/2 bal
Na ozdobenie:
125 ml
1/2 bal
1 zarovnaná PL
1 zarovnaná PL




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni vajcia s vodou, cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom a zľahka vmiešame do peny. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (ø 26 cm) a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180°C <br /> Teplovzdušná rúra: 160°C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 35 minút

  2. 2

    Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme a okolo dna upevníme očistený okraj formy.

  3. 3

    Na prípravu náplne rozmixujeme jablkový kompót a vzniknuté pyré zmiešame s cukrom, škoricou, citrónovou šťavou a rumom. V prípade, že použijeme jablkové pyré, nie je nutné mixovať. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do jablkovej zmesi. Smotanu ušľaháme so Smeta-fixom a vmiešame do hmoty.

  4. 4

    Polovicu náplne nalejeme do formy na spodný plát korpusu. Navrch položíme stredný plát korpusu, opatrne pritlačíme a navrch nanesieme zvyšok náplne. Zo zvyšného plátu korpusu vykrojíme formičkou hviezdy. Korpus zľahka posypeme kakaom, položíme na povrch a opatrne pritlačíme na náplň. Tortu uložíme asi na 4 hodiny do chladničky.

  5. 5

    Na ozdobenie ušľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a potrieme okraj torty. Piškótové hviezdy zľahka poprášime kakaom a práškovým cukrom a tortu nimi ozdobíme.

    Škoricová vianočná torta - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, efektní dort a určo výborný! Moc povedený recept, blahopřeji autorce-autorovi!
denyany
Torta je krásna a iste aj chuťovo výborná. Myslim, že aj s hruškovou príchuťou alebo mix dule jablká by mohol byť fajn. Stálo by to za vyskúšanie, len teraz nie je kedy. Možno v novom roku..?
kukulienka71
perfektne vyzerá to zdobenie, také nekonvenčné:-) a tiež zloženie torty sami páči, takže šup do KK a tak ako @denyany , niekedy iste bude...vďaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia