„Sklené“ rezance s kuracím mäsom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút.
  2. Rezance namočíme asi na 15 minút do horúcej vody, potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Mrkvu, papriku a cibuľky očistíme a nakrájame na rezance.
  3. Zeler a feferónku umyjeme, zeler olúpeme a oboje nadrobno nakrájame. Potom vyberieme kuracie rezne z vývaru. Do vývaru vložíme zeleninu a asi 4 minúty povaríme. Osolíme a okoreníme.
  4. Kuracie mäso pokrájame a znovu krátko ohrejeme. Rezance rozdelíme na taniere, z vývaru vyberieme mäso aj zeleninu a rozložíme ich na rezance. Pokvapkáme sezamovým olejom a ozdobíme koriandrom.