Sirup z citrónov a petržlenovej vňate/fotorecept/

eldina - fotkaeldina, 5. júla 2012
Sirup z citrónov a petržlenovej vňate/fotorecept/
Foto: eldina

super zdravý,super chutný.......ideálny na horúce,letné dni..../petržlenovú vňať v sirupe vôbec necítiť,netreba sa báť/

Suroviny

1,5 kg
2 hrste
40 gr
1,5 kg
500 ml




Postup

  1. 1

    potrebujeme:

    Sirup z citrónov a petržlenovej vňate/fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    chemicky ošetrené citrony /6 ks/umyjeme,namočíme na 12 hodín do slanej vody,potom ešte raz dobre vyumývame... ošúpeme z nich kôru/škrabkou na uhorky/,pridáme umytú vňať/aj stonky/,dodať 0,5 L vody a posekať ponorným mixérom...nádobu uzavrieť a dať na 12 hodín do chladničky.../ošúpané citróny dať zatiaľ do vrecka,,aby neobschli/..

  3. 3

    potom vyžmýkať všetky citrony,pridať do masy a scediť cez sitko a gázu.....do scedenej masy pridať cukor/1,5 kg/,40gr kyseliny citronovej a miešať,kým sa nerozpustí cukor../nevarí sa/...dať do čistých fliaš a držať v chladničke..z tohto množstva je asi 2 litre.../mala som skoro 3 fľaše od 750 ml /

    Sirup z citrónov a petržlenovej vňate/fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    množstvo cukru alebo kyseliny citronovej si môžete prispôsobiť...

    Sirup z citrónov a petržlenovej vňate/fotorecept/ - obrázok 4

Diskusia k receptu

likalu
Celkom zaujímavý recept, vyskúšam a dávam do kuchárky
mijaita
Urcite sirup krasny, petrzelku presto vymenim za matu . Tim nic nezkazim , naopak ! Hezky recept !
njdevil
@mijaita , vnatke sa nevyhybaj, oblicky sa ti za nu podakuju:-), petrzlenova vnat ma mocopudne ucinky a paradne ti precisti oblicky, budu stastne...
paleva
tiež si uložím a zajtra natrhám petržlenku
medovnicek
citróny s petržlenovou vňaťou je veľmi zaujímavá kombinácia, ale obe suroviny sú veľmi zdravé a mám ich rada, preto je recept už v kk
huck
Super receptik! Vdaka! Žž sa pripravuje :)
huck
* sorry :) Už sa pripravuje...
babkamt
kk, Ja pijem obyčajnú vodu z vodovodu. Do jedného pohára si vyžmýkam polovicu citróna. Musím kúpiť citróny. Potom si spravím sirup.
eldina
@miskalka1 že?..:) chutný, lacný a zdravý...a aj celoročný /petrž.vňať žije aj pod snehom/..dakujem za spätnú odozvu