Sibírske pelmene (fotorecept)

Autor receptu: garanco

Recept je z upravený podľa knihy "Mirovaja kuchňa"

2
porcie
40 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: z múky, vajec. soli a vody zamiesime rezancové cesto a natenko ho rozvaľkáme. Povykrajujeme z neho kolieska s priemerom 4-5 cm.
  2. Mäso a cibuľu, soľ a korenie spolu zmiešame, na každé koliesko cesta položíme kôpku plnky, okraje cesta potrieme vodou, krúžok preložíme a okraje dobre zatlačíme Na pomúčenej doske necháme pelmene trochu obschnúť.
  3. Vo veľkom hrnci privedieme vodu do varu, osolíme ju a postupne do nej vkladáme pelmene. V nezakrytom hrnci ich varíme 10 minút. Medzitým roztopíme maslo a prípadne nepoužitú plnku v ňom krátko podusíme. Uvarené pelmene vyberieme na misu, polejeme maslom. Podávame na tanieri poliate kyslou smotanou a posypeme posekaným kôprom.