Seitan na hrášku

Autor receptu: vegecan

Moje vianočné menu s vegetariánskym mäsom

Postup

  1. Najdlhšie sa nám bude robiť cvikla, preto ako prvé si predhrejeme rúru na 200 stupňov. Cviklu si očistíme, umyjeme a zabalíme do alobalu, ktorý vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 2-2,5 hodiny (záleží od veľkosti).
  2. Pokračujeme tekvicou hokaido, ktorú rozpolíme, vydlabeme z nej jadierka veľkou lyžicou a umyjeme (nešúpeme). Nakrájame ju na plátky, ktoré rozložíme na plech a posypeme mletou rascou. Takto pripravenú ju vložíme k cviklám do rúry a pečieme cca 45 minút.
  3. Nakoniec si očistíme a umyjeme cibuľu, nakrájame na kolieska a vložíme do misky s marinádou zo sójovej omáčky, vody a karí korenia. Kolieska namočíme zo všetkých strán a na suchej panvici opečieme do zlata.
  4. Seitanové mäso (nájdeme v biopotravinách) odbalíme, nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Celé to polejeme marinádou, pridáme mrazený hrášok a dusíme pod pokrievkou domäkka. Hotové odstavíme z plameňa a podávame s opečenými plátkami hokaido a pečenou cviklou v alobale.