Foto: evusik
toto je jedno z jedál ktoré zásadne varí môj manžel a hoci je to taká klasika pre niektoré začínajúce kuchárky - manželky to Zobraziť celý popistoto je jedno z jedál ktoré zásadne varí môj manžel a hoci je to taká klasika pre niektoré začínajúce kuchárky - manželky to možno bude zaujímavé. Chlapi majú totižto takéto jedlá radi.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvedené množstvá sú len orientačné. Niekto používa prerastený bôčik, my robíme z plecka, prípadne mix, 3/4 plecka + 1/4 bôčiku.
- 2
cibuľu nakrájame a speníme na masti, pridáme na kocky nakrájané mäso - orestujeme, okoreníme, pridáme mletú papriku a dusíme pod pokrievkou, až sa nám vydusí šťava podlejeme vodou. Dusíme do mäkka. Čas dusenia si výrazne skrátime ako použijeme tlakový hrniec.
- 3
Kyslú kapustu okoštujeme, ak je moc kyslá prepláchneme. Dobré je vodu z kyslej kapusty odložiť, ak by bol náhodou segedínsky guláš málo kyslý dochutíte ho práve touto vodou. Kyslú kapustu podusíme zvlášť.
- 4
Keď je mäso mäkké a kapusta udusené, zmiešame do jedného hrnca, pridáme smotanu, necháme zovrieť, kdo má rád kyselšie kľudne môže použiť kyslú smotanu.
- 5
Podávame s knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to s tým pretlakom určite nabudúce vyskúšame, teda manžel, pretože to varil on
Takže aj u nás - a to doslovne: segedín na raňajky, obed aj večeru
Ja verím segedín velmi sporadicky ale vždy sa po ňom len "zapráši" :)
paráda :) musím nahovoriť môjho nech tiež navarí...
Hezky! Já vařila segedín před dvěma týdny. Přiznám se, že bez smetany, s trochou lepu. Byl výborný a v tom horku překvapivě osvěžující! Kapustu neproplachuji, jen vymačkám. Vždycky to dobře dopadne. Měla jsem poslední zbyteček minuloročnej kapusty od kamarádky /manžel doma šlape ve vaničce/. Plecko a kousek bůčku je velmi vděčná kombinace. Nadělali jste mi zase chutě!
u nás je segedín tiež veľmi obľúbený práve v lete :-) keď máme vlastnú naloženú kapustu tak nepreplachujem lebo viem aká je, ale z kupovanej vždy najskôr ochutnám a podľa toho aká je kyslá sa zariadim... ale zase je to len vec chuti, kto má ako rád kyselé
ďakujem veľmi pekne :) ani neviem čím som si to zaslúžila :-))