Segedínsky guláš (fotorecept)
Autor receptu: evusik
toto je jedno z jedál ktoré zásadne varí môj manžel a hoci je to taká klasika pre niektoré začínajúce kuchárky - manželky to možno bude zaujímavé. Chlapi majú totižto takéto jedlá radi.
6 porcií |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvedené množstvá sú len orientačné. Niekto používa prerastený bôčik, my robíme z plecka, prípadne mix, 3/4 plecka + 1/4 bôčiku.
- cibuľu nakrájame a speníme na masti, pridáme na kocky nakrájané mäso - orestujeme, okoreníme, pridáme mletú papriku a dusíme pod pokrievkou, až sa nám vydusí šťava podlejeme vodou. Dusíme do mäkka. Čas dusenia si výrazne skrátime ako použijeme tlakový hrniec.
- Kyslú kapustu okoštujeme, ak je moc kyslá prepláchneme. Dobré je vodu z kyslej kapusty odložiť, ak by bol náhodou segedínsky guláš málo kyslý dochutíte ho práve touto vodou.
Kyslú kapustu podusíme zvlášť.
- Keď je mäso mäkké a kapusta udusené, zmiešame do jedného hrnca, pridáme smotanu, necháme zovrieť, kdo má rád kyselšie kľudne môže použiť kyslú smotanu.
- Podávame s knedľou.