Segedínsky guláš (fotorecept)

Autor receptu: evusik

toto je jedno z jedál ktoré zásadne varí môj manžel a hoci je to taká klasika pre niektoré začínajúce kuchárky - manželky to možno bude zaujímavé. Chlapi majú totižto takéto jedlá radi.

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvedené množstvá sú len orientačné. Niekto používa prerastený bôčik, my robíme z plecka, prípadne mix, 3/4 plecka + 1/4 bôčiku.
  2. cibuľu nakrájame a speníme na masti, pridáme na kocky nakrájané mäso - orestujeme, okoreníme, pridáme mletú papriku a dusíme pod pokrievkou, až sa nám vydusí šťava podlejeme vodou. Dusíme do mäkka. Čas dusenia si výrazne skrátime ako použijeme tlakový hrniec.
  3. Kyslú kapustu okoštujeme, ak je moc kyslá prepláchneme. Dobré je vodu z kyslej kapusty odložiť, ak by bol náhodou segedínsky guláš málo kyslý dochutíte ho práve touto vodou. Kyslú kapustu podusíme zvlášť.
  4. Keď je mäso mäkké a kapusta udusené, zmiešame do jedného hrnca, pridáme smotanu, necháme zovrieť, kdo má rád kyselšie kľudne môže použiť kyslú smotanu.
  5. Podávame s knedľou.