Sedliacky hrniec II
	        Autor receptu: ipo
	         
	        
	        Tento recept je veľmi jednoduchý a práve v jeho jednoduchosti sa skrýva jeho chutnosť. 
Je to jeden z mojich tradičných rodinných receptov, ktoré som už ani neviem či niekde 
odkukal, alebo vymyslel sám :)
| 		  
				  	  
				  	8-10 porcií  | 
				  	  
				  	5 minút príprava  | 
				  	  
				  	25 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Údené mäso (domácu šunku) pokrájame na väčšie kusy 150-250 g, ak máme domácu šunku môžeme ju použiť aj s kožou.
Očistíme zemiaky a pokrájame na väčšie kusy (polovičky, prípadne štvrťky). 
Kyslú kapustu v prípade potreby prepláchneme a dobre vytlačíme. 
Ak chceme môžeme pridať aj kus domácej klobásy, ale obvykle ju nepužívam.
 - K vareniu použijeme tlakový hrniec (kuchtu)
Kladieme na seba vrstvy: zemiaky (posypeme trochou rasce) / údené mäso / kyslá kapusta / zemiaky. 
Podľa veľkosti kuchty môžu byť aj dve vrstvy.
 - Hrniec uzatvoríme a dusíme 20-30 min. Po odstavení ho vytlakujeme a naberáme tak, aby sme na tanier dali vždy kus mäsa, kapusty aj zemiakov. Najlepšie je  vybrať všetko do jednej misy a  a dať na stôl. 
Vôňa takejto misy pritiahne k stolu určite celú rodinu.