Foto: ancicka
Základom tejto polievky sú huby a kapusta,či už kvasená alebo sladká.Je to další recept s tých babičkiných receptov.Mám rada tieto recepty,lebo nie sú náročné Zobraziť celý popisZákladom tejto polievky sú huby a kapusta,či už kvasená alebo sladká.Je to další recept s tých babičkiných receptov.Mám rada tieto recepty,lebo nie sú náročné na čas a taktiež na suroviny.Je nielenže jednoduchá ,ale aj výborne chutí.
príprava
Postup
-
1
Sušené huby som namočila do vody asi na 1 hodinku.
-
2
Cibuľu si nakrájam na kolieska a usmažím do žltá.
-
3
Pridám pokrájanú kapustu a scedené huby.Osolím.
-
4
Kapustu podlejem vývarom z kosti a dusím do mäkká.
-
5
Ked je kapusta mäkká,tak pridám vývar s kostí.Vývaru by malo byť toľko,že zarovno s kapustou.Ochutím.
-
6
Do tejto kapustovej polievky môžme použiť - zužitkovať napr:zvyšné mäso z pečenia,či už hovädzie alebo bravčové,kuracinu alebo klobásu,šunku a pod.,kto čo má.Ja som použila špekáčiky.To všetko ešte chvíľku povaríme a môžme podávať.
-
7
K nej môžme podávať na stôl smotanu s dobrým chlebíkom.Dobrú chuť.
@stupnica , D,@veronika ,áno aj s kyslej sa dá,pripomína kapustnicu.@medovn íček,@mariamka ,dakujem,@stancy77777 ,isto bude chutiť aj táto tvojím chlapom.
Jasne, už vidím tie komentáre typu: ja si doma varím, ako chcem, nám to tak chutí. Nech sa páči, ako sa komu ráči. Len to nevešajte na net a nevydávajte za jedlá tej ktorej svetovej kuchyne.
Nechcem sa robiť premúdrelá, vôbec som nevedela, čo do šči presne patrí, len že je to kyslá kapustová polievka s kôprom a smotanou. Ale stačilo pár sekúnd a našla som si toto: cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0%C4%8Di...
Nikde nevidím špekáčik, zvyšky z chladničky :)
Ja mám rada strašne takých mudrlantov!!!