Sči - ruská kapustová polievka (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Základom tejto polievky sú huby a kapusta,či už kvasená alebo sladká.Je to další recept s tých babičkiných receptov.Mám rada tieto recepty,lebo nie sú náročné na čas a taktiež na suroviny.Je nielenže jednoduchá ,ale aj výborne chutí.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sušené huby som namočila do vody asi na 1 hodinku.
  2. Cibuľu si nakrájam na kolieska a usmažím do žltá.
  3. Pridám pokrájanú kapustu a scedené huby.Osolím.
  4. Kapustu podlejem vývarom z kosti a dusím do mäkká.
  5. Ked je kapusta mäkká,tak pridám vývar s kostí.Vývaru by malo byť toľko,že zarovno s kapustou.Ochutím.
  6. Do tejto kapustovej polievky môžme použiť - zužitkovať napr:zvyšné mäso z pečenia,či už hovädzie alebo bravčové,kuracinu alebo klobásu,šunku a pod.,kto čo má.Ja som použila špekáčiky.To všetko ešte chvíľku povaríme a môžme podávať.
  7. K nej môžme podávať na stôl smotanu s dobrým chlebíkom.Dobrú chuť.