Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 29. júla 2011
Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom (fotorecept)
Foto: sjuz

Tak sme sa vrátili z dovolenky, a ja som si priniesla niekoľko sardínskych receptov a pochutín, medzi nimi aj syr pecorino sarda, prosciutto, sardínsky chlieb pane carasau - typický suchý chlieb z tvrdej pšenice, ktorý sa chrumká ku všetkému, alebo len tak, samotný...

10 minút
príprava
3_5 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks pokrájaný na pozdĺžne plátky plátky
cca 10 PL  vyzretejší
10 plátkov (može byť aj iný druh)
  na potretie baklažánu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažány nasolíme, necháme odstáť cca 10 min, opláchneme a osušíme papierovou utierkou.

  2. 2

    Nastrúhame si pecorino.

    Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne ugrilujeme plátky baklažánu, ktoré sme predtým potreli jemne olivovým olejom.

    Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na ešte teplé plátky nasypeme jemnú vrstvu syra.

    Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Navrch položíme plátok prosciutta a opatrne zrolujeme smerom od užšieho konca baklažánu k širšiemu.

    Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uložíme zvinutým koncom dolu, aby závitky držali, alebo rolku zviažeme niťou z pórku. Podávame ihneď, pokvapkané panenským olivovým olejom a s čerstvými rajčinami, s rukolou...

    Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Fíha, toto by som si dala a manžel by sa asi rozplynul od blaha, grilovaný baklažán miluje a v tejto kombinácii to musí byť úžasné. Ukladám a vyskúšam, keď sa vrátime domov.
Perfektné, jednoduché...už aj si idem urobiť s Grana padano a Schwarzwaldskou šunkou, asi pridám i kozí syr....myslím, že tým nič nepokazím, to je totiž poruke v chladničke...dík za recept
Keď som začala tvoj recept čítať a videla som,že surovinou je baklažán,hneď som ťukla -uložiť RP.S manželom milujeme baklažány a mám rôzne recepty na ne.Tento tvoj je pre mňa nový.Uložený.Vďaka.
určite sa môže opiecť aj na panvici, marienka44. A ďakujem všetkým za komenty - väčšinou v jednoduchosti je krása:)

Pridaj komentár k receptu: